Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jacksonovi zanechalo na Facebooku odkaz viac ako milión ľudí

Michael Jackson Zobraziť galériu (9)
Michael Jackson

LOS ANGELES - Viac ako milión ľudí na celom svete zanechalo počas utorňajšieho priameho prenosu z verejnej rozlúčky s legendárnym hudobníkom Michaelom Jacksonom odkaz na sociálnej sieti Facebook.

Najviac z nich využilo odkaz televízie CNN, ktorá bola jedným z mnohých médií prinášajúcich naživo jednu z najsledovanejších udalostí hudobnej histórie. Podľa marketingového riaditeľa Facebooku Randiho Zuckerberga sa len prostredníctvom prekliku z CNN vyjadrilo k smrti Michaela Jacksona za minútu približne 6-tisíc ľudí. Je to ale nižšie číslo v porovnaní s inauguráciou Baracka Obamu do úradu amerického prezidenta. Vtedy sa k tomu za minútu vyjadrilo približne 8-tisíc ľudí.

"Toto číslo je však vyššie v porovnaní s E! Online, ABC či MTV, ktoré boli tiež napojené na Facebook," dodal. Kým preklik zo CNN využilo na napísanie odkazu asi 759-tisíc užívateľov, cez odkaz E!Online sa na Facebook dostali správy od 87-tisíc užívateľov a prostredníctvom ABC to bolo 97-tisíc ľudí. Podľa Zuckerberga je zaujímavé, koľko ľudí napísalo odkazy v angličtine. Priamy prenos zo smútočného ceremoniálu prenášala aj ďalšia sociálna sieť MySpace. Počet užívateľov, ktorí sledovali rozlúčku s Kráľom popu cez MySpace, však dosiaľ nie je známy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu