Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Neuveriteľný zvrat v prípade vodiča, ktorý vytiahol v autobuse pištoľ: Vieme, čo sa stalo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Všetko je inak! Vodiča, ktorý sa stal pre verejnosť hrdinným ochrancom aj napriek tomu, že porušil nariadenia Dopraveného podniku, neprepustili. Po skončení vyšetrovania sa kompetentní rozhodli, že 30-ročný šofér autobusu môže aj naďalej vykonávať svoju činnosť. Tento prípad sa dotkol širokých spoločenských vrstiev obyvateľstva, zapojili sa aj politici.

Vodiča bratislavskej mestskej hromadnej dopravy v piatok večer minulý týždeň nožom ohrozovala skupina neprispôsobivých pasažierov. Podľa pôvodného stanoviska DPB ohrozil seba aj cestujúcich, keď na opitých mladíkov vytiahol plynovú pištoľ. Nikomu sa nič nestalo, no vodič incident nahlásil až na konci zmeny, čo nebolo v súlade s predpismi, rovnako ako držanie zbrane.

Spoločenský tlak ukončil vyšetrovanie možno veľkým prekvapením. Čakalo sa totiž, že vodič bude vyhodený, keďže podľa dopravného podniku porušil interné zásady. „Pri tomto prípade bol použitý štandardný postup riešenia, s vodičom boli urobené psychotesty, absolvoval pohovor s riaditeľom divízie autobusov. Vodič si uvedomil a priznal pochybenie, že nekonal v súlade s predpismi.“

Konečný záver je teda jasný. Napriek pôvodnému predpokladu, že vodič bude prepustený, je celá situácia iná: „Nejaký čas bude mimo výkonu služby a v dohľadnom čase sa rozhodne, kedy do služby nastúpi.“

Nepríjemná udalosť sa stala v linke číslo 70. Na zastávke Malá scéna nastúpila skupina hlučných mladíkov, pravdepodobne opitých.

Šestica výtržníkov nastúpila do autobusu okolo 21:40 v piatok večer. Vodič ich na hluk upozornil hneď dvakrát, najprv na zastávke Košická, potom na Prievozskej. Keď na zastávke Ul. Svornosti začali ohrozovať ostatných cestujúcich, búchali do okien a označovačoch cestovných lístkov, vodič zastavil na červenej pred križovatkou a vyšiel z kabíny.

Podarilo sa mu opitých mladíkov vyhodiť z dopravného prostriedku, no jeden z nich prišiel k okienku vodiča a vytiahol nôž. Vodič autobusu sa s vozidlom rozbehol a výtržníkov ignoroval, tí však na ďalšiu zastávku stihli dobehnúť. V obave o svoj život vodič vytiahol plynovú pištoľ, odistil ju a natiahol náboj do komory. Po incidente DBP sprísnil kontroly vodičov.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu