Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Bratislave napadli vodiča autobusu MHD: Stačilo zatrúbiť na muža stojaceho s autom na zástavke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V nedeľu napadol cez okienko na zastávke Bajkalská v Bratislave urazený agresívny vodič šoféra autobusu. V amoku zurvalský útočník dokonca nastúpil do vozidla! Víkendový incident cestujúcim pripomenul letnú drámu, v ktorej ohrozený vodič namieril na výtržníkov plynovú pištoľ.Tých sa však nepodarilo zadržať, keďže vodič incident nahlásil až na konečnej.

Potýčka sa odohrala v poobedňajších hodinách na Trnavskej ceste. Vodič linky č. 39. pri vychádzaní zo zastávky Slovnaft aréna zatrúbil na vodiča osobného vozidla, ktorý mu s vozidlom bránil vo výjazde, pretože z osobného auta vystupovali cestujúci.

Vodič osobného auta však po vystúpení pasažierov dobehol autobus na zastávke Bajkalská, vytlačil bočné okno na autobuse a fyzicky napadol autobusára, následne aj opľul. Pokúsil sa tiež vojsť do autobusu, no keďže vodič zatváral dvere, vystúpil a odišiel. Šofér autobusu našťastie neutrpel zranenia a ihneď udalosť hlásil na dispečing..

Na miesto udalosti bola privolaná polícia, ktorá oznámenie o napadnutí na mieste preverila. „Vodič autobusu oznámenie v predmetnej veci podať odmietol,“ komentovala prípad hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová.

 „Dopravný podnik Bratislava vyjadruje ľútosť a zároveň rozhorčenie nad správaním sa niektorých účastníkov cestnej premávky. V tomto prípade vodič osobného automobilu porušil cestné predpisy – stál na zastávke MHD vyhradenej výlučne pre vozidlá verejnej dopravy, dokonca blokoval prejazd vozidla MHD. Zarážajúce je, že ešte bol aj natoľko arogantný, že nášho vodiča fyzicky napadol a opľul,“ vyjadrila sa k incidentu hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Koncom mája 2014 boli Bratislavčania svedkami útoku na vodiča autobusu, keď naňho šestica agresívnych cestujúcich vytiahla nôž. Vodič autobusu, ktorý výtržníkov viackrát upozornil, aby neohrozovali cestujúcich a neničili interiér vozidla, napokon v snahe o zastrašenie agresorov vytiahol plynovú zbraň. Žiaľ, porušil predpisy tým, že konflikt nehlásil ihneď a konal na vlastnú päsť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu