Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico Glváčovi dôveruje: S kauzou údajného tunelovania VSS nemá nič spoločné

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) plne dôveruje ministrovi obrany Martinovi Glváčovi (Smer-SD) a predpokladá, že za kauzu údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) v rokoch 2006 až 2010 vyvodí primeranú zodpovednosť.

Premiér to dnes povedal novinárom s tým, že to, čo o prípade vidí a číta v médiách, tak v tom sa ani divá sviňa nevyzná.

 "On (Glváč, pozn. red) nemá nič spoločné s touto kauzou, v minulosti ako minister obrany nepôsobil. Plne mu dôverujem," uistil Fico s tým, že už odpovedal na všetky otázky. Opozícia Glváčovi vyčíta, že za šéfa spojeného Vojenského spravodajstva vymenoval Ľubomíra Skuhru, ktorý za prvej Ficovej vlády šéfoval Vojenskému obrannému spravodajstvu. Podľa dokumentov, ktoré unikli do médií, sa mal Skuhra na údajnom tunelovaní VSS podieľať.

Správa, o ktorej minulý týždeň informoval denník Sme, má opisovať údajne nezákonné prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť v spojení s vedením služby. Štát takto mal prísť o milióny eur, väčšinou tým, že tajní nakúpili majetok, zrekonštruovali ho za prostriedky štátu, potom ho označili za nepotrebný alebo dekonšpirovaný a za výrazne nižšiu cenu ho predali ľuďom, ktorí na tom zarobili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu