Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fedor: Prihlásil sa tretí svedok, ktorý chce hovoriť o tunelovaní VSS!

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predsedovi parlamentného výboru pre kontrolu činnosti vojenského spravodajstva Martinovi Fedorovi sa prihlásil ďalší bývalý vysoký funkcionár Vojenskej spravodajskej služby (VSS), ktorý chce vypovedať v kauze podozrení z jej tunelovania.

Ide v poradí už o tretieho svedka. „Informácie, ktoré máme, nasvedčujú tomu, že táto kauza sa môže rozširovať ešte ďalej, pretože sa prihlásil ďalší bývalý vysoký dôstojník Vojenskej spravodajskej služby, že chce podať svedectvo, ktorým by rozšíril kauzu ďalej,“ povedal Fedor s tým, že svedok poskytol aj niektoré písomné doklady, ktoré nasvedčujú, že bol prítomný pri vyšetrovaní činov, ktoré mohli nasvedčovať, že boli rozoberané ďalšie podozrivé, alebo netransparentné nakladania s majetkom v rámci služby.

Podľa ministra obrany Martina Glváča všetko by mali riešiť orgány činné v trestnom konaní. Novinárom povedal, že sa môže prihlásiť 200 ľudí a potom budú kvôli nim zvolávať rokovanie parlamentných výborov. „Je to pre mňa nová informácia. Mňa ako ministra sa to ale netýka. Ja mám poskytnúť súčinnosť a všetky doklady,“ konštatoval.

Politici sa už takmer týždeň zaoberajú spisom, ktorý má hovoriť o podozreniach z tunelovania vo Vojenskej spravodajskej službe. V spise, ktorý dostal denník Sme, sa údajne hovorí o tom, že dvaja šéfovia tajných vojenských služieb postupovali ako organizovaná skupina a s peniazmi a majetkom tajných služieb narábali tak, aby z toho mali osobný prospech oni alebo tretie osoby.

Dokument má 134 listov a zrejme vychádza z vnútorného vyšetrovania vo vojenskej rozviedke, ktoré sa rozbehlo, keď ministerstvo obrany viedol Ľubomír Galko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu