Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Prípad Talapkovej čiernej stavby je stále na súde

Talapkov dom
Talapkov dom (Zdroj: Filip Minár)

BRATISLAVA - Prípadom údajne najväčšej čiernej stavby na Slovensku, ktorým je zámoček pri obci Reca v okrese Senec, sa stále zaoberá Okresný súd v Pezinku. Žaloba, ktorou sa Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) domáhajú dosiahnuť navrátenie ich pozemku do pôvodného stavu, je súde od januára minulého roka.

Podnikateľ Cyril Talapka si údajne časť svojho honosného sídla postavil na prenajatom štátnom pozemku v správe ŽSR bez povolenia. Keď to ŽSR zistili, nájomnú zmluvu vypovedali. Talapku vyzvali, aby dal pozemok do pôvodného stavu, neurobil to, a tak sa obrátili na súd. Čo presne železnice v žalobe žiadajú, nechcú prezradiť.

"Vzhľadom na aktuálne prebiehajúce súdne konanie v uvedenej veci sa až do ukončenia sporu ŽSR k prípadu nebudú vyjadrovať," odpovedala na otázky hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Posledné pojednávanie v tejto kauze prebehlo na súde v marci tohto roku s tým, že súd poveril znalca z odboru geografie a kartografie, aby urobil kontrolné zameranie pozemkov pod Talapkovou vilou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu