Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Solymos: Smer sa snaží bežný manažérsky proces prezentovať ako zločin

László Solymos
László Solymos

BRATISLAVA - Generálna riaditeľka Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslava Zemková neporušila zákon ani smernicu. Smer-SD sa snaží klasický a úplne bežný manažérsky proces prezentovať ako zločin a neprimerane zaň trestať. V rozprave k návrhu na odvolanie Zemkovej to povedal predseda klubu Mostu-Híd László Solymos.

 Každému je podľa neho jasné, že Smer-SD má záujem ovládnuť RTVS. Dôvod na odvolanie Zemkovej označil za pseudodôvod. "Žiadna odborná výčitka voči pani Zemkovej neodznela. Dokonca bola schválená správa o činnosti, o hospodárení RTVS a potom nasledoval pseudodôvod na odvolanie," poznamenal pri obhajobe Zemkovej.

"Nemali by ste takto trieskať slovami hlava-nehlava," reagoval Dušan Jarjabek (Smer-SD). Minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) trvá na tom, že návrh na odvolanie Zemkovej je správny. Odmieta názory o snahe Smeru-SD ovládnuť RTVS.

Zemková podľa neho opakovane konala tak, že zámer o vstupe do zmluvného záväzku neoznámila písomne Rade RTVS predtým, ako začala vo veci konať. "Parlamentu tak vznikla legitímna možnosť rokovať o návrhu na jej odvolanie. Nejde o žiadny vykonštruovaný návrh," vyhlásil Maďarič.

Dôvodom na odvolanie Zemkovej je, že sa mala dopustiť porušenia zákona, keď zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex skôr, ako o tomto zámere informovala Radu RTVS. Zemková sa už obrátila v súvislosti s touto vecou na súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu