Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Galko na svojej poslednej tlačovke: Premiérka klamala v priamom prenose!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA – Ľubomír Galko už nie je ministrom obrany. Prezident Ivan Gašparovič a premiérka Iveta Radičová sa totiž v stredu doobeda dohodli na jeho odvolaní. V Prezidentskom paláci si poobede prevzal dekrét, ktorým mu hlava štátu zrušila poverenie na výkon funkcie ministra obrany. Osudným sa mu stalo odpočúvanie novinárov, ktoré vykonávalo Vojenské obranné spravodajstvo. Prinášame vám jeho poslednú tlačovú besedu.

Galko na nej naznačil, že za jeho odchodom je miliardová kauza MOKYS (mobilný informačný systém), ktorá sa ťahá na ministerstve obrany ešte z čias vlády Mikuláša Dzurindu. Medzi dodávateľmi figurujú aj podnikatelia blízkí stranám Smer a SDKÚ.

Galko o kauze Mokys

Exminister obrany sa počas tlačovky pochytil s redaktorom TA3. Na svedomí to má skutočnosť, že v kauze odpočúvania novinárov figuruje aj šéf televízie TA3 Michal Gučík. Ten však včera odmietol informácie, že by niekedy kšeftoval s ministerstvom obrany a to, že ho mali odpočúvať kvôli ekonomickej kriminalite. Na včerajšej tlačovke Gučík prekvapil tým, že zverejnil pondelkový súkromný telefonát s Galkom, čo exministra nahnevalo.
Galko rozhovor s redaktorom TA3

Galko vraj žiadny telefonát od premiérky neprijal. „Ja osobne som žiaden neprijatý telefonát od premiérky nemal. Ani neprijatý hovor ani smsku.“ Tá totiž na včerajšej tlačovej besede, na ktorej oznámila, že v stredu odvolá Galka, vyhlásila, že s tromi riaditeľmi tajných služieb čakali na ministra dve hodiny. Podľa jej slov mu telefonovala a on nedvíhal.
Galko o Radičovej - nevolala

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu