Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veľký návrat Ščurku na ľad: Prepustený z väzenia už trénuje!

Ladislav Ščurka
Ladislav Ščurka

KOŠICE – Ešte nemá vyhraté! I keď hokejistu HC Košice Ladislava Ščurku (26) pred vyše týždňom prepustili z väzby, stále je stíhaný na slobode a obžalovaný z vraždy hokejového rozhodcu Mareka Litvaja. Dnes sa opäť postavil pred súd a znova predostrel svoju verziu prípadu.

Spolu so svojím advokátom Alexandrom Farkašovským trval na tom, aby sa celý súdny proces začal odznova, keďže jeho prípad prevzal nový sudca. Pôvodný sudca je dlhodobo chorý. Pojednávanie začalo výpoveďou Ščurku. „Som nevinný, nikoho som nezabil,“ uviedol a zopakoval, ako sa to stalo podľa neho.

Priznal, že rozhodca uňho síce býval, ale na miesto vraždy ho odviezol svojím autom z dôvodu, že ho o to požiadal. „Tam sa stretol s dvoma ľuďmi, ja som sedel v aute. Potom M. Litvaja naložili do kufra môjho auta a prikázali mi, aby som ho odviezol ku Kežmarku.“ Tam podľa jeho slov, rozhodcu preložili do druhého auta a prikázali, aby o tom nikomu nehovoril, ak nechce skončiť ako Litvaj.

Táto verzia je úplne iná, ako prvá Ščurkova výpoveď, keď sa v prípravnom konaní k vražde priznal. Litvaj bol zavraždený 5. januára 2008 medzi Košicami a Prešovom. Bol zabitý 19 ranami nožom. Jeho telo našli pri Kežmarku. Ako sa skutočne skutok stal, bude súd opätovne skúmať. Ďalšie pojednávanie je 22. februára.
Hokejista po pojednávaní odcestoval späť do Gelnice, kde žije s rodičmi. Ako nám povedal, večer ho čaká tréning v Gelnickom hokejovom klube. „Nie som členom klubu, ale chcem trénovať.“
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu