Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zoznámte sa so štvoricou cestných pirátov: FOTO Medzi nimi je aj 19-ročná pretekárka

Cestní piráti na slovenských cestách Zobraziť galériu (5)
Cestní piráti na slovenských cestách (Zdroj: FB/Polícia SR)

SLOVENSKO – Podaktorým šoférom sú predpisy totálne ukradnuté. Nielenže nedodržujú maximálnu dovolenú rýchlosť, oni ju výrazne prekračujú. Polícia sa preto s cestnými pirátmi nemazná. Posledným štyrom rozdala pokuty za stovky eur.

Tínedžerke ostali oči pre plač

Devätnásťročná vodička si v utorok (21. 1.) neustrážila rýchlosť na Sečovskej ulici v Košiciach. Podľa polície sa hnala rýchlosťou 113 km/h. Muži zákona jej na mieste uložili 800-eurovú pokutu. Keďže ju nezaplatila, zadržali jej vodičský preukaz. Ten sa jej vráti po tom, ako pokutu uhradí.

Cestní piráti na slovenských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Čítajte aj: Jeden kraj, traja cestní piráti: FOTO Posledný vyrukoval s poriadne smiešnou výhovorkou

Vodič si v poštovej schránke nájde prekvapenie

Košickí dopravní policajti ešte v piatok (17. 1.) na pravé poludnie zadokumentovali prekročenie rýchlosti o 61 km/h v mieste, kde je povolená maximálna rýchlosť 90 km/h. Bolo to na štátnej ceste I/16 medzi obcami Čečejovce a Moldava nad Bodvou. Polícia na svojej sociálnej sieti uviedla, že vec bude prejednaná ako správny delikt v rámci objektívnej zodpovednosti.

Cestní piráti na slovenských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Cestu v dedine si zamenil s diaľnicou

Extrémne nebezpečnú rýchlosť namerali galantskí policajti v obci Dolná Streda. Auto Audi S8 sa tadiaľ rútilo rýchlosťou 131 km/h. Vodič tak prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 81 km/h. „Zostáva nám rozum stáť nad takouto jazdou. Ako vodičovi vysvetliť, že v takejto rýchlosti sotva zareaguje na náhlu prekážku, nedajbože chodca alebo dieťa v kočíku,“ podotkli predstavitelia zákona. Tí súčasne uviedli, že vodiča čaká buď prejednanie priestupku pred správnym orgánom, alebo zaplatenie pokuty vo výške takmer 800 eur.

Cestní piráti na slovenských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Pretekárka v Bratislave

Počas uplynulého víkendu namerala policajná hliadka na Lamačskej ceste v Bratislave, v blízkosti obchodného centra, Hyundai Tuscon. Šoférka tohto vozidla v úseku, kde je povolená maximálna povolená rýchlosť 50 km/h, šla rýchlosťou 102 km/h. Policajti po zastavení vodičke uložili pokutu vo výške 250 eur.

Cestní piráti na slovenských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Opätovne apelujeme na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel,“ zdôraznili policajti.

Viac o téme: PokutaRýchlosťObjektívna zodpovednosťRýchla jazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu