Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NAKA zatýkala v Galante: VIDEO Zadržali obvinených z vraždy podnikateľa, mimoriadne pátranie

NAKA zasahovala v Galante, kde zadržala podozrivých z vraždy podnikateľa.
NAKA zasahovala v Galante, kde zadržala podozrivých z vraždy podnikateľa. (Zdroj: FB/Polícia SR)

GALANTA - V okrese Galanta národná kriminálna agentúra zadržala obvinených z násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ obvinil 6 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví.

Polícia na sociálnej sieti zverejnila video, ktoré zachytáva zásach Lynx komanda v Galante. Polícia tam zadržala ľudí, ktorí sú podozriví z vraždy podnikateľa Alojza Bórika. Ako prvý o tom informoval portál Nový čas.  Dvaja z obvinených sú v súčasnosti vo väzbe. Na Mareka Danihela je v súčasnosti vydaný Európsky zatykač a je dlhšie hľadaný.

EXKLUZÍVNE Svedok prehovoril o mŕtvom podnikateľovi z Kolárova: Bola to vražda na objednávku

"Dve osoby sa nám podarilo zadržať, jedna je na úteku - MARKO MAJSTOROVIČ. Zaisťovacia akcia súvisí so staršími prípadmi z rokov 2008 a 2009, ktoré mali spáchať obvinení, ako členovia zločineckej skupiny „Sereďania“," informovala polícia na sociálnej sieti. 

V Šali mali zastreliť Alojza Bórika približne desiatimi výstrelmi z nelegálne držaného samopalu. V Bánovciach nad Bebravou zase Petrovi J. spôsobiť ťažké zranenia reznými ranami a priestrelom kolena s nelegálne držanou zbraňou. 

NAKA zasahovala v Galante v súvislosti s vraždou podnikateľa Alojza Bórika

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby a predloží ho prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry," dodali policajti.

Mimoriadne pátranie

Polícia zároveň vyhlásila mimoriadne pátranie po Markovi Majstorovičovi, ktorý je obvinený pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: VraždaObvinenie GalantaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu