Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Lučenci, pri ktorej zahynuli otec so synom: FOTO Podnikateľ na Porsche mal 2,5 promile

Martina prišla o milovaného partnera. Zobraziť galériu (12)
Martina prišla o milovaného partnera. (Zdroj: Facebook/M.D., T.L.)

LUČENEC - Obrovské nešťastie prežíva rodina, ktorá prišla uplynulý piatok až o dvoch milovaných. Čelná zrážka v Lučenci sa totiž stala osudnou pre otca a syna. V prípade už padlo obvinenie, ktoré vyšetrovateľ vzniesol voči 64-ročnému mužovi. Jeho meno je verejnosti známe, podľa komentárov na sociálnej sieti ide o vplyvného podnikateľa.

Nehoda sa odohrala v piatok podvečer v mestskej časti Opatová. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, no Tiborovi (†37) a jeho otcovi (†61) už pomôcť nedokázali. 

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: HaZZ)

V nedeľu polícia na sociálnej sieti informovala, že v prípade obvinili 64-ročného muža z Lučenca. "Po vykonaní procesných úkonov spracoval vyšetrovateľ podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby," uviedli v príspevku. 

Známe meno

Za volantom luxusného Porsche Cayanne mal sedieť vplyvný miestny podnikateľ Ján M. Viacerí ho na sociálnej sieti označili ako arogantného muža. Dokonca ho spájajú s podsvetím a neveria, že ak by sa preukázala jeho vina, bude pykať. "Veď vieme veľmi dobre, o koho sa jedná a myslíte, že bude potrestaný?" poznamenal jeden z komentujúcich.

FOTO Vážna dopravná nehoda v Lučenci: Dvaja mŕtvi a traja zranení

Objavili sa tiež informácie, že podnikateľ mal byť v osudnom okamihu poriadne pod parou, dokonca vraj veľa nechýbalo a po kolízii by sa pobil so svojím spolujazdcom. Obaja muži utrpeli ľahšie zranenia. "Auto šialene prešlo do protismeru. Z toho auta ako šofér vystúpil M. a zvalil sa na cestu," znel jeden z komentárov na sociálnej sieti.

Muž, ktorý mal sedieť
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

Podľa našich informácií skutočne úradoval alkohol. Banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová potvrdila, že dychovou skúškou bolo u vodiča zistených až 2,5 promile alkoholu v krvi. Udalosť je aj naďalej v štádiu vyšetrovania.

Šťastie sa v sekunde zmenilo na tragédiu

Vážne zranenia pri nehode utrpela aj Tiborova priateľka Martina (36). Tá skončila v nemocnici, jej stav je podľa našich informácií stabilizovaný. Ozajstný boj ju však ešte len čaká. 

Martina prišla pri nehode
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook/Junior Judo Klub Lučenec)

Známym sa len ťažko hľadajú slová, odchod ich blízkych bol pre nich príliš nečakaný. Na Tibora spomína aj jeho judistická rodina v Lučenci. "Tibčo, patril si do našej judistickej rodiny a tam v našich srdciach aj navždy zostaneš. Odpočívaj v pokoji, kamarát, a dávaj tam hore na nás pozor. Maca a ty, prosím ťa, bojuj zo všetkých síl a uzdrav sa, prosím," napísal na Facebooku tréner Junior Judo clubu Lučenec Michal Bokor.

Viac o téme: NehodaSmrťLučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu