Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Urgentné policajné pátranie: FOTO Na úteku je obchodník so zbraňami, hľadajú aj problémovú tínedžerku

Polícia pátra vo veľkom. Zobraziť galériu (7)
Polícia pátra vo veľkom. (Zdroj: KR PZ Nitra, Facebook/Polícia SR)

NITRA - Polícia má v hľadáčiku viacero osôb, v ich vypátraní im môžete byť nápomocní aj vy. Či už ide o sprejera, ktorý poškodil fasádu Starého divadla Karola Spišáka v Nitre, muža, ktorý obchoduje so zbraňami alebo tínedžerku, ktorá odmieta protidrogové liečenie. Informácie o všetkých môžete nahlásiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na čisle 158.

Ešte v januári neznámy páchateľ posprejoval fasádu Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Biele nápisy sa tkveli na vchodových dvojkrídlových dverách a aj na dverách a rampe pre bezbariérový vstup. Škody vyčíslili na zhruba 2 000 eur.

Sprejer poškodil kultúrnu pamiatku v Nitre

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, polícia prípad rieši ako prečin poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky a pracuje s rôznymi získanými informáciami. V súvislosti s objasňovaním tohto činu pátrajú po mužovi, ktorého zachytili kamery. Nespoznávate ho?

Hľadajú sprejera, ktorý poškodil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: KR PZ v Nitre)

Obchodovanie so zbraňami

Polícia pátra aj po hľadanom Martinovi Sádeckom z Nových Zámkov. Ako priblížila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, na 40-ročného Sádeckého vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na dodanie do výkonu trestu ako aj európske zatýkacie rozkazy.

Polícia pátra po hľadanom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Hľadaný sa už dlho nezdržiava v mieste svojho trvalého bydliska a jeho pobyt nie je známy. Úmyselne sa vyhýba nástupu do výkonu trestu. Martin Sádecký je 176 až 180 cm vysoký, štíhlej postavy. Má modré oči a hnedé, na krátko ostrihané vlasy, oválnu tvár, vysoké čelo a priamy rovný nos. 

Odmietla protidrogové liečenie

Len 17-ročná Terézia Michalková z Prievidze je taktiež na zozname nezvestných. Študentka mala nastúpiť na protidrogové liečenie, s ktorým nesúhlasila a v utorok v noci ušla z domu cez okno.

Terézia Michalková
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Trenčín)

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, predtým si nakrátko ostrihala vlasy, ktoré nechala v umývadle. Matka má obavy, že by si mohla ublížiť. Terézia je vysoká asi 165 cm, chudej postavy. Má krátke blond vlasy a modré oči. Na ruke má tetovanie v tvare listu. 

Hľadá sa aj 23-ročná Linda

Polícia žiada o pomoc tiež pri pátraní po 23-ročnej Linde (pôvodne Slavomíra) Vrábelovej z Bratislavy. Ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, na hľadanú ženu je vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu.

Polícia žiada o pomoc
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: KR PZ v Bratislave)

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť, možno oznámiť na linke 158, na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne prostredníctvom súkromnej správy na oficiálnej facebookovej stránke polície.

Viac o téme: PátraniePolícia Polícia pátraSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu