Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Autičkárov má chrániť polícia: Svedkov zastrašujú podpálenými autami, zo spisu unikajú informácie

Autičkári Zobraziť galériu (3)
Autičkári

BRATISLAVA/PEZINOK - Už niekoľkokrát sme vás informovali o tom, že v Pezinku úraduje skupina autičkárov, ktorí sa špeciálne venujú krádežiam luxusných áut. Podľa našich čitateľov majú krytie na polícii, čoho dôkazom je aj únik informácií z vyšetrovacieho spisu. Mená sa vyskytujú aj na takzvaných mafiánskych zoznamoch a medzi nimi sú aj traja súčasní policajti.

Kúpite si auto a o pár týždňov alebo mesiacov vám ho ukradnú. Máte dôkazy, odovzdáte ich polícii, ktorá je na stope páchateľom. Zrazu sa však vyšetrovanie zastaví a vy ostanete bez peňazí aj auta. Presne takýto prípad sa stal Soni z Bratislavy, o čom sme vás informovali pred pár mesiacmi. 

Kúpili si auto, o rok im ho ukradli: Takto NAKA chráni zlodejov, autičkári z mafiánskych zoznamov

Soňa presne opísala páchateľa, má aj kamerové záznamy, na ktorých je osobu vidno. Braňo K., ktorý jej údajne auto ukradol, má mať prepojenia na Františka H., Rastislava S., či Miloša P a Dušana P.. Ide o mená, ktoré sa nachádzajú aj v tzv. mafiánskych zoznamoch. Posledný menovaný je pritom vo väzení, odsúdený za krádež. "Fero je hlava celej tej skupiny. Pre neho pracujú všetci, kradnú autá," povedala Soňa. 

Autičkári.
Zobraziť galériu (3)

Krytie na polícii

Podľa nej má František krytie na polícii. "Platí si dvoch policajtov na NAKA. Tak sa to vždy stopne a ďalej sa to nevyšetrí," hovorí Soňa. Keď sme sa informovali na Inšpekcii ministerstva vnútra ešte koncom septembra o tom, či budú preverovať aj týchto dvoch policajtov, neprišla nám žiadna odpoveď. Avšak prišlo trestné oznámenie pre ohováranie. 

Podľa našich informácií ho podali práve policajti, na ktorých sme sa na inšpekcii pýtali. O tom, že na našu redakciu bolo podané trestné oznámenie, vedeli aj ľudia blízki autičkárskemu gangu. "Počul som, že máte ísť vypovedať na políciu za ten článok o autičkároch, je to pravda?" opýtal sa nás jeden zo svedkov, ktorý svedčí proti pezinským autičkárom. 

V Pezinku poliali vozidlo benzínom: VIDEO Hovorí sa o terore gangu autičkárov a vybavovaní účtov

Podobný únik z vyšetrovania nastal aj v prípade z uplynulého víkendu. V Pezinku sa neznámy páchateľ pokúsil podpáliť auto utajenému svedkovi. "Ten svedok svedčí v našom prípade," povedala Soňa. Našťastie sa auto zapáliť nepodarilo, nakoľko ich vyrušil sused. 

Autíčkari vs. NAKA
Páchatelia mali prísť na staršom Porsche Cayenne, na ktorom sa, podľa našich informácií, vozia aj spomínaní autičkári. Polícia je však na informácie aj naďalej skúpa a k prípadom sa vyjadrovať nechce. 

"Vo Vami uvedenom prípade poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Ukradnuté auto v garáži policajta

V polovici októbra upozornila skupina HAKA, ktorá pomáha pátrať po kradnutých vozidlách, na to, že polícia v jednej z pezinských garáží našla ďalšie ukradnuté auto. V súvislosti s týmto prípadom sa opäť vynárajú známe mená. Majiteľom garáže, v ktorej auto našli, je Martin K., súčasný príslušník policajného zboru.​ Podľa nášho zdroja si ju od neho prenajíma Braňo K., ktorý má úzko spolupracovať s Ferom H..

Nedotknuteľní? Autičkári opäť úradovali: Polícia našla luxusné auto v garáži policajta, známe mená

Fero H. pritom nie je neznáma osoba. V roku 2005, keď unikli takzvané mafiánske zoznamy, bolo jeho meno spolu s ďalšími v skupine záujmových osôb na úseku MOTO. S mafiánskymi zoznamami má mať však spoločného omnoho viac.

Auto, ktoré sa našlo v garáži policajta
Zobraziť galériu (3)
Auto, ktoré sa našlo v garáži policajta  (Zdroj: FB/HAKA)

"Odvtedy, čo zobrali jakšíkovcov, si robí, čo chce. Polícia ho chráni," tvrdí náš zdroj. Fero H. má byť podľa našich informácií korunným svedkom v prípade Martina Ráca, ktorého pred niekoľkými rokmi obvinili v kauze autičkárskeho gangu.

Viac o téme: KrádežeAutičkáriPolícia Pezinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu