Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Tragická nehoda pri hraničnom priechode Medveďov: Jeden mŕtvy a dvaja zranení

Vážna dopravná nehoda dvoch dodávok a nákladného vozidla si vyžiadala jeden ľudský život. Zobraziť galériu (4)
Vážna dopravná nehoda dvoch dodávok a nákladného vozidla si vyžiadala jeden ľudský život. (Zdroj: Facebook/HaZZ)

MEDVEĎOV - Hasiči približne od deviatej hodiny ráno zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ku ktorej došlo na ceste v obci Medveďov. Pre kolíziu nákladného vozidla a dodávky by mal byť úsek neprejazdný až do 17. hodiny. Polícia na mieste v týchto chvíľach dokumentuje nehodu a vykonáva odklon premávky. Havária si vyžiadala jednu obeť, dve osoby sú zranené.

K tragédii došlo na štátnej ceste I/13, v katastri obce Medveďov v okrese Dunajská Streda. "Pri nehode došlo k zrážke dvoch dodávok a nákladného vozidla, pričom jedna osoba svojim zraneniam na mieste podľahla a dve osoby utrpeli zranenia rôzneho rozsahu," informovalo krátko po nehode Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti. 

Vážna dopravná nehoda dvoch
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Zranených z havarovaných vozidiel vyslobodili hasiči pomocou hydraulického náradia. Poskytli im predlekársku prvú pomoc a na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. 

Vážna dopravná nehoda dvoch
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová neskôr priblížila podrobnejšie okolnosti nehody. Poľská dodávka sa pohybovala od Medveďova smerom na hraničný priechod, pričom jej vodič prešiel z nezistených príčin do protismeru. "Vodič poľského kamióna idúci oproti, v snahe vyhnúť sa zrážke, strhol riadenie, avšak do kamióna následne narazila ďalšia dodávka jazdiaca smerom na Maďarsko," uviedla Kredatusová. Práve vodič druhej dodávky kolíziu neprežil.

Hraničný priechod Medveďov uzavreli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Polícia v mieste nehody uzatvorila cestu, dopravnú nehodu dokumentuje a  vykonáva odklon premávky. "Z uvedeného dôvodu vyzývame vodičov, aby namiesto hraničného priechodu Medveďov-Vámosszabadi využili priechody cez Šahy alebo Rusovce," dodala policajná hovorkyňa s tým, že hraničný priechod v Medveďove bude pravdepodobne uzatvorený na niekoľko hodín. Prejazd by mal byť možný až okolo 17. hodiny.

Podľa slov hovorkyne záchranárov Aleny Krčovej ďalší dvaja účastníci nehody utrpeli ľahšie poranenia. "Po ošetrení záchranármi prevoz do nemocnice odmietli," uviedla Krčová. Na mieste nehody zasahovalo päť príslušníkov hasičského zboru s dvomi kusmi techniky, polícia aj záchranári.

Viac o téme: NehodaKamiónySmrťDodávkyMedveďov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu