Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Muž (†49) si chcel skrátiť cestu cez R1: Zrazili ho dve autá

Chodec na R1 nemal šancu prežiť. Zobraziť galériu (5)
Chodec na R1 nemal šancu prežiť. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NITRA/TRNAVA - Chodec nemal šancu prežiť. Skrátenie trasy cez rýchlostnú cestu R1 k pumpe sa mu stalo osudným. Po tom, ako do neho narazili dve vozidlá, utrpel fatálne zranenia, ktorým na mieste podľahol. Ani jeden z vodičov po nehode nenafúkal, či si pred nepremysleným konaním vypil chodec, ukáže až súdna pitva.

Ako informovala polícia, 49-ročný muž pochádzal z neďalekej obce. "Prechádzal cez rýchlostnú cestu k pumpe a po zdolaní stredových zvodidiel došlo k stretu s vozidlami, ktoré išli smerom z Nitry na Trnavu," znelo v príspevku polície na sociálnej sieti.

Chodec na R1 nemal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Zranenia boli natoľko vážne, že chodec na mieste zomrel. Jedno z áut odhodil silný náraz do stredových zvodidiel. Posádka sa však nezranila, došlo len ku škode na majetku. "Polícia podrobila oboch vodičov dychovým skúškam na alkohol, ktoré boli negatívne. U chodca bola za týmto účelom nariadená súdna pitva," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Chodec na R1 nemal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ako dodala, zo zákona je pohyb chodcov na diaľniciach a rýchlostných cestách zakázaný. A to platí aj prípade, že si chce niekto skrátiť cestu na pumpu.

Viac o téme: NehodaSmrťChodecR1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu