Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Jaroslav (32) pripravoval vraždu spoločníka: Prekvapila ho NAKA, prezradil ho mobil

Samopal kúpený na čiernom trhu. Zobraziť galériu (2)
Samopal kúpený na čiernom trhu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Chladnokrvná vražda pre finančné nezhody vo firme. Scenár, ktorý sa neodohral na filmovom plátne či za hranicami našej krajiny, ale na Slovensku. Popradčan Jaroslav sa dokonca vyzbrojil samopalom, ktorý zohnal na čiernom trhu. Zaplatil zaň poriadne mastnú cenu.

Z úkladnej vraždy a nedovoleného ozbrojovania obvinil vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky dve osoby. "Vražda mala byť vykonaná nelegálne držanou automatickou zbraňou. Išlo o samopal kúpený na čiernom trhu za 1.000,- eur," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

MIMORIADNA SPRÁVA Vyšetrovatelia zverejnili identikit v prípade vraždy Jána Kuciaka

Jaroslav D., ktorý pochádza z Popradu, však našťastie svoj zámer nevykonal. Zasiahla polícia, ktorá už pozná obsah komunikácií cez viaceré mobilné aplikácie, ktoré zachytávali zaobstarávanie zbrane. Popradčan pripravovať vraždu svojho spoločníka vo firme. Motívom mali byť finančné nezhody v ich spoločnom podnikaní. "Mal preto osloviť Ružomberčana Michala D. (42), aby mu zohnal zbraň," priblížil M. Slivka. 

Náboje do samopalu.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Prezídium Policajného zboru)

Do zločinu boli zapletené aj ďalšie dve osoby. Jedna je už mŕtva, druhá vo väzení za inú trestnú činnosť. Obvinený Jaroslav mal záujem o dlhú automatickú zbraň so zásobníkmi a nábojmi. Išlo o samopal vzor 58 s odstráneným výrobným číslom.

"Policajti národnej kriminálnej agentúry osoby zadržali a vykonali na viacerých miestach domové prehliadky, pri ktorých samopal našli a zaistili," ujasnil hovorca. Obvinení teraz v cele policajného zaistenia čakajú na rozhodnutie súdu o ich väzbe. V prípade dokázania viny im za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, hoci „len“ v štádiu prípravy, hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Viac o téme: VraždaPáchateliaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu