Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovská tragédia v Košiciach: V Hornáde sa utopili dvaja rybári, nevedeli doplávať k brehu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - K tragédii došlo v nedeľu popoludní v Košiciach na rieke Hornád, kde sa utopili dvaja rybári. Z vody vytiahli už len ich bezvládne telá.

K nešťastiu došlo krátko pred 12.45 h neďaleko splavu do rieky. Podľa polície za doposiaľ presne nezistených okolností a príčin najprv spadol do vody 52-ročný Košičan. V snahe zachrániť ho za ním skočil 64-ročný muž z Košíc, obaja sa však utopili.

"Policajt, ktorý bol v čase osobného voľna taktiež na rybačke, okamžite privolal pomoc všetkých záchranných zložiek a z vody vytiahol jedného z mužov. Jeden z členov zasahujúcich hliadok, ktoré prišli na miesto, skočil do vody a vytiahol druhého muža. Bohužiaľ, aj napriek poskytnutej prvej pomoci privolaná zdravotná služba skonštatovala smrť," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Nešťastie sa stalo okolo 13.00 h podľa hasičov pri rekreačnom areáli Anička.

Viac o téme: UtopenieKošiceHornád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu