Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dráma v Ostrave: Ozbrojený muž sa zabarikádoval v dome, vyhrážal sa bombou, zásah polície

(Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

OSTRAVA - Obrovská dráma v Ostrave. Muž sa zabarikádoval v byte v ostravskej časti Poruba. Pri sebe mal bombu, bol ozbrojený a mieril na policajtov.

Stovka policajtov zasahovala dnes dopoludnia v Ostrave-Porube, kde sa v jednom z domov zabarikádoval štyridsaťštyriročný muž. U seba mal výbušný systém a zbraň, ktorú v jednej chvíli zásahu namieril na policajtov, tí ho následne postrelili do nohy.

Asi 50 ľudí z okolitých domov bolo na niekoľko hodín evakuovaných. ČTK to povedal riaditeľ moravskosliezskej polície Tomáš Kužel. Zatiaľ sa nepotvrdili informácie, že muž je bývalý policajt. Policajti na miesto dorazili dopoludnia na základe oznámenia príbuzných a známych. Podľa nich muž asi mesiac obydlie neopustil a rodina sa o neho bála.

"Na mieste policajti zistili, že muž žije. Pohľadom cez okno zistili, že v dome môže byť nástražný výbušný systém. Zahájili sme vyjednávanie," uviedol Kužel. Vyjednávanie nebolo úspešné, hrozilo riziko výbuchu a preto policajti zásahovej jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muža zadržali. Ešte predtým namieril na policajtov svoju zbraň, zasahujúci policajti ho postrelili.

"Je v starostlivosti lekárov," uviedol Kužel. Dodal, že počas zásahu nastalo aj spustenie výbušného systému a policajti museli urýchlene objekt opustiť. "Zisťujeme presne, čo sa stalo. Ako bol výbušný systém nebezpečný," povedal riaditeľ. Polícia v okolí domu úplne zastavila dopravu. Premávku obnovila krátko po 13:30, keď dokončila hlavnú pyrotechnickú prehliadku objektu.

V rovnakom čase sa mohli evakuovaní ľudia vrátiť do svojich domovov. Podobnú situáciu policajti riešili v Havířove 17. mája. V jednom z bytov sa tam vtedy uzavrel tridsaťjedenročný muž. Obydlie dokonca pred zásahom polície zapálil. Zranil seba aj päť zasahujúcich policajtov. Kriminalisti ho previezli do psychiatrickej liečebne. Podozrivý je zo všeobecného ohrozenia, obvinený ešte nebol.

Viac o téme: BombaPolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu