Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Turisti si chceli urobiť spoločnú fotografiu: Zrútilo sa s nimi schodisko, mnohí zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

ČESKÉ BUDEJOVICE - Približne s dvomi desiatkami zahraničných turistov sa zrútilo schodisko v reštaurácii na Českobudějovicku. Šesť turistov skončilo v nemocnici, traja z nich boli ťažko zranení, jedného z nich museli lekári operovať. Schodisko sa zrútilo, keď sa na ňom skupina chcela fotografovať, povedal juhočeský policajný hovorca Milan Bajcura.

Českí kriminalisti sa od piatku zaoberajú zrúteným schodiskom pri terase jednej z reštaurácií na Českobudějovicku. Ako informuje česká polícia na svojej internetovej stránke, skupina približne dvadsiatich zahraničných turistov sa rozhodla pre hromadné fotografovanie. Na fotonie využili vonkajšie schodisko, to však nápor nevydržalo a zrútilo sa.  

Mnohí zranení

Podľa hovorkyne českobudejovickej nemocnice Ivy Novákovej museli lekári jedného zo zranených operovať. "Zranenie mali zlomeninu predkolenia, zlomeninu členka, zlomeninu lopatky a zlomeninu päty," uviedla. Dodala, že dvaja zranení boli z nemocnice prepustení a ďalší štyria prevezení na ďalšie ošetrenie do svojej krajiny.

Bajcura uviedol, že polícia preveruje, či nešťastnú udalosť nespôsobil zlý stav schodiska, za čo zodpovedá vlastník alebo prevádzkovateľ objektu. "Prípad vyšetrujeme ako podozrenie ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," povedal Bajcura.

Viac o téme: SchodiskoČeské Budejovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu