Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Slovákov, ktorých priviezli z Rumunska: Podozriví z vraždy manželov v Česku

Pár zo Slovenska podozrivý z vraždy Zobraziť galériu (3)
Pár zo Slovenska podozrivý z vraždy (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

ČESKÉ BUDEJOVICE - Českom otriasa prípad brutálnej dvojnásobnej vraždy, ktorá sa stala ešte začiatkom januára tohto roku. Muž (33) a žena (28) zo Slovenska, podozriví z hrdelného skutku, utiekli do Rumunska, kde ich ale policajti zadržali. Už sú v českej cele, kde čakajú na svoj ďalší osud.

Rumunsko vydalo do Českej republiky tridsaťtriročného muža a o päť rokov mladšiu ženu, ktorí sú podozriví z januárovej vraždy manželov na Písecku. Spoločne utiekli do Rumunska, kde ich policajti približne dva týždne po vražde zadržali, povedala juhočeská policajná hovorkyňa Lenka Krausová.

FOTO Slovákov, ktorých priviezli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)


Prečítajte si aj: Rumunsko vydalo slovenský vražedný pár: V Česku zabili manželov, tam ich budú súdiť


Podozriví sú teraz v cele a bude sa rozhodovať o ich umiestnení do väzby. "Obe eskortované osoby boli v pondelok v popoludňajších hodinách letecky transportované na naše územie, kde si ich prevzali juhočeskí policajti," uviedla. Dodala, že kriminalisti zadržaných vypočujú a prípadne podajú podnet na ich vzatie do väzby.

FOTO Slovákov, ktorých priviezli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Muž a žena sú podozriví z toho, že zrejme 7. januára zavraždili blízkosti Záhoria na Písecku muža (59) a jeho o päť rokov mladšiu manželku. Možný motív činu zatiaľ policajti nešpecifikovali. Vražda sa stala v mobilnom dome, ktorý manželia takmer celoročne využívali, hoci mali trvalé bydlisko na inej adrese. Zavraždených našiel 8. januára ich syn.

Viac o téme: VraždaSlováciRumunskoPísek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu