Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nepochopiteľné! Radovan a Vanesa odišli na nákupy do Dunajskej Stredy, výčitky do konca života

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOMÁRNO - Vskutku zarážajúci prípad riešili policajti zo Zemianskej Olči. V uzamknutom dome našli len deväťmesačné dieťatko. Nezodpovední rodičia majú úradom čo vysvetľovať. Dcérku im vzali do detského domova.

V utorok ráno krátko pred pol deviatou prijali policajti oznámenie, že v obci Okoličná na Ostrove v okrese Komárno je v rodinnom dome opustené maloleté dieťa. Policajti oznámenie okamžite preverili. Na mieste zistili, že v dom je zamknutý a na opakované výzvy nikto nereaguje. Napriek tomu muži zákona nechceli nič podceniť, a preto dom zvonku dôkladne prezreli. Pri jednom okne sa im zdalo, že počujú detský plač. V zmysle zákona preto vošli do domu. Na ich veľké prekvapenie v detskej postieľke našli dievčatko. 

Lenka skončila v detskom domove

Policajti na miesto okamžite privolali Rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá 9-mesačnú Lenku previezla do nemocnice. Podľa vyjadrenia lekára dievčatko nemalo na telíčku žiadne zranenia. Následne polícia kontaktovala Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý si dievčatko prevzal. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Komárna vykonáva všetky potrebné procesné úkony a prebiehajú výsluchy. Uvedený skutok vyšetrujeme ako zločin odloženia dieťaťa," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová.  


Prečítajte si aj:

VIDEO zo Slovenska valcuje internet: Dievčatko (2) sa márne pokúša vysloviť zákerné slovko


Podľa našich informácii Lenkini rodičia, 20-ročná Vanesa a 27-ročný Radovan, sa vybrali na nákup do Dunajskej Stredy a dcérku nechali doma. "Nakoľko rodičia mali povinnosť starať sa o dieťa, ktoré si nemohlo zadovážiť pomoc na mieste, kde mu nehrozí nebezpečenstvo ohrozenia života alebo zdravia, hrozí za tento skutok v zmysle zákona trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov," doplnila policajná hovorkyňa. Dievčatko je momentálne v detskom domove. 

Viac o téme: DieťaRodičiaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu