Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda na českej D1: Zrazil sa kamión s dodávkou a autom, jeden mŕtvy, šiesti zranení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Twitter/HZS JMK)

BRNO - Vážna dopravná nehoda sa stala dnes ráno na českej diaľnici D1 v smere do Prahy. Tragédia si vyžiadala jednu obeť a množstvo zranených.

Jeden človek dnes zomrel pri nehode kamiónu, osobného auta a dodávky na 175. kilometri D1 na Brnensku, ďalších šesť cudzincov sa zranilo. Polícia diaľnicu v smere na Prahu uzavrela kvôli pristátiu vrtuľníka, utvorili sa kolóny. Pred 10-tou bola diaľnica prejazdná jedným pruhom, povedal hovorca hasičov Filip Venclovský. Polícia bude nehodu ďalej dokumentovať a vyšetrovať, príčinu zatiaľ podľa hovorkyne Štěpánky Komárovej nemožno komentovať.

Havária sa stala okolo 8:15. Jedna žena utrpela mnohopočetné vážne zranenia, ďalší štyria muži a jedna žena sú zranení stredne ťažko, uviedla hovorkyňa záchrannej služby Hedviga Kropáčková. Ostatní cudzinci, ktorí cestovali v početnejšej skupine, si zabezpečujú náhradnú dopravu, uviedol Venclovský.

Tragická nehoda na českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Twitter/HZS JMK)


Prečítajte si aj:

MIMORIADNA SPRÁVA Tragická nehoda pri Nových Zámkoch: Dvaja mŕtvi policajti, 5 zranených aj dieťa!


Problémy v doprave možno očakávať aj v najbližších desiatkach minútach. Vodiči môžu diaľnicu opustiť na exite 182 Kývalka, avšak kvôli stavebným prácam nemožno prejsť Ostrovačice smerom na najbližší exit Devěť Křížů. Ponúka sa cesta cez Rosice, Zastávku a Zbraslav k exitu 162 Velká Bíteš.

Viac o téme: NehodaTragédiaDiaľnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu