Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNA SPRÁVA Tragická nehoda pri Nových Zámkoch: Dvaja mŕtvi policajti, 5 zranených aj dieťa!

Tragédia pri Nových Zámkoch Zobraziť galériu (3)
Tragédia pri Nových Zámkoch (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NOVÉ ZÁMKY - Ďalšie obrovské nešťastie na ceste. V obci Bajč v komárňanskom okrese zahynuli pri dopravnej nehode dvaja policajti, päť ľudí sa zranilo.

Pri tragédii zahynuli dvaja policajti (†39,34) Oddelenia železničnej polície v Štúrove. Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková, nešťastie sa stalo dnes krátko pred jedenástou hodinou predpoludním. "Hliadka oddelenia železničnej polície sa presúvala z Nových Zámkov na svoj útvar v Štúrove, keď v úseku medzi Pribetou a Bajčom pravdepodobne do ich vozidla sprava narazilo vozidlo Suzuki idúce po vedľajšej ceste. Došlo k zrážke a následnému nárazu služobného vozidla Kia Ceed do oprotiidúcej dodávky Peugeot Boxer. Suzuki skončilo po zrážke mimo cesty," opísala policajná hovorkyňa. 

MIMORIADNA SPRÁVA Tragická nehoda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Okolnosti nehody, ako aj miera jej zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Ne mieste nehody je aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok prispeje k objasneniu priebehu. "Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Nitre, ktorý je na mieste udalosti, apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky a doslova prosí o ohľaduplnosť na cestách. Žiada vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke, zvlášť v období vysokých teplôt ovzdušia, kedy skôr dochádza k únave a útlmu zmyslov," uviedla Čuháková. 

MIMORIADNA SPRÁVA Tragická nehoda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Na mieste zasahujú 4 pozemné ambulancie a jeden vrtuľník. Dvaja muži utrpeli zranenia nezlúčiteľné so životom. Zranených je ďalších 5 osôb, z toho jedno dieťa," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. "V jednom osobnom vozidle sa nachádzali štyri osoby, z toho dvaja dospelí a dve deti, v druhom osobnom vozidle dve dospelé osoby a v nákladnom vozidle tri dospelé osoby. Osoby v nákladnom vozidle boli zakliesnené, z vozidla im pomohli hasiči," hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) ZaMED, s.r.o, v Komárne Jana Váňová Peráčková.Váňová Peráčková.

Dieťa je v opatere lekárov

Privolaní hasiči museli zranené osoby z vrakov vystrihovať. Podľa našich informácii železničným policajtom nedalo osobné auto prednosť. Zranené dieťa transportoval vrtuľník do nemocnice v Bratislave. Je vo vážnom stave. "Dieťa je v starostlivosti našich lekárov. Bez súhlasu zákonných zástupcov nemôžeme poskytnúť bližšie informácie o zdravotnom stave dieťaťa," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Dana Kamenická.    

Minister vnútra Robert Kaliňák sa k priebehu nehody nechcel bližšie vyjadrovať. "Mám informácie o priebehu tej nehody, ale bolo by asi nevhodné z mojej strany informovať o tom, ako sa tá nehoda udiala. Bolo tam niekoľko nešťastných okolností, keď to policajné auto bolo vysunuté do protismeru, kde sa zrazilo s nákladným vozidlom, čo potom vlastne znamenalo tú veľkú katastrofu," uviedol. 

Vracali sa do útvaru

Dvaja policajti Oddelenia železničnej polície v Štúrove, ktorí dnes predpoludním zahynuli pri tragickej dopravnej nehode medzi obcami Pribeta a Bajč v okrese Komárno, sa presúvali z Nových Zámkov do svojho útvaru. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková.

Podľa jej slov v danom úseku cesty pravdepodobne do ich vozidla sprava narazilo Suzuki, idúce po vedľajšej ceste. "Došlo k zrážke a následnému nárazu služobného vozidla značky Kia Ceed do protiidúcej dodávky Peugeot Boxer. Vozidlo Suzuki skončilo po zrážke mimo cesty. Pri nehode utrpeli dvaja policajti vo veku 39 a 34 rokov zranenia nezlučiteľné so životom. Ľahšie zranenia utrpelo päť ďalších účastníkov," povedala Čuháková.

 

Viac o téme: NehodaTragédiaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu