Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spoveď Tomášovej mamy, ktorej zabili policajti syna: Zabudli povedať, že je zastrelený

Nebohý Tomáš (†17) a nešťastná mama Zobraziť galériu (7)
Nebohý Tomáš (†17) a nešťastná mama (Zdroj: repro foto tvnoviny.sk, archív Facebook)

NOVÁ BAŇA - Neopísateľne smutná udalosť sa stala cez víkend pri Žiari nad Hronom. Nezodpovedný mladík za volantom (19) viezol partiu kamarátov. Keď spozorovali, že ich prenasleduje policajná hliadka, vraveli vodičovi, aby zastal. Ten na policajné výzvy, ani na prosby kamarátov nereagoval. Muži zákona preto použili varovné výstrely. Guľka zasiahla Tomáša (†17), zomrel. Prinášame spoveď nešťastnej mamy a babky nebohého nevinného mladíka.

Tomáš sedel v aute vzadu za spolujazdcom. Okrem 19-ročného vodiča sa v ňom viezli aj 16-ročná kamarátka a 17-ročný kamarát. Keď spozorovali, že ich prenasleduje polícia, všetci na nezodpovedného vodiča kričali, aby zastal. Ten ale neposlúchol, namiesto toho poriadne šliapol na plyn. Hliadka auto prenasledovala až do Hronského Beňadiku, kde posádka havarovala. Pre všetkých ale nastal obrovský šok. Tomáš bol na tom veľmi zle. Policajti mu až do príchodu záchranárov poskytovali prvú pomoc. "Posádka rýchlej lekárskej pomoci, žiaľ, už len skonštatovala, že 17-ročný chlapec nejavil známky života," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.  

Spoveď Tomášovej mamy, ktorej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Najťažšie chvíle pre najbližších  

Hlboký smútok prežíva nešťastná Tomášova mama. "Policajti mi prišli povedať, že mám dieťa mŕtve. Zabudli dopovedať, že je zastrelené! Že tam bola nehoda? Tragická? Nakoniec sa musím dozvedieť, že mi zastrelili dieťa!" zdôverila sa portálu tvnoviny.sk. "Občas si takto vyšli... žiadna krčma pre neho neexistovala, nepáčili sa mu opití ľudia. Občas na pizzu, vždy bol do desiatej doma," doplnila Tomášova babka.

Spoveď Tomášovej mamy, ktorej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto tvnoviny.sk, archív Facebook)

Policajná naháňačka s tragickým koncom

Tragédia sa stala v noci zo soboty na nedeľu. Auto na križovatke v Novej Bani spozorovala policajná hliadka. Za volantom videli mladého 19-ročného muža, ktorý im nebol neznámy. Vedeli o ňom, že nemá vodičský preukaz, dokonca mal už po tretíkrát zakázané viesť auto. Podľa polície sa dopustil aj závažných porušení povinností vodiča, za čo dostal opakovane pokutu.

 

Spoveď Tomášovej mamy, ktorej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto tvnoviny.sk, archív Facebook)

Pre všetky tieto skutočnosti chceli policajti auto, ktoré šoféroval, zastaviť. S tromi kamarátmi na palube začal však unikať. "Hliadka použila niekoľko varovných výstrelov smerovaných do vzduchu, no nakoľko vodič ani na toto nereagoval, použili výstrel smerovaný priamo na zastavenie vozidla," opísala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková.  

Spoveď Tomášovej mamy, ktorej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)


Prečítajte si aj:

Škandalózna naháňačka skončila tragédiou: Vodič nezastavil, policajti zastrelili Tomáša (†17)


Víkendový zákrok polície, pri ktorej prišiel o život nevinný Tomáš, už prešetruje Inšpekcia Ministersva vnútraSR. "Je nám veľmi ľuto, že vyhasol mladý ľudsky život. K takejto tragédii ale nemuselo dôjsť nebyť riskantnej a bezohľadnej jazdy vodiča," povedala policajná hovorkyňa. 

 

 

Viac o téme: StreľbaNešťastieNaháňačkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu