Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutná bilancia: Na tratiach evidovali minulý rok 342 nehôd, zahynulo 81 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri nehodách na železniciach zahynulo v roku 2016 celkovo 81 ľudí. V porovnaní s rokom 2015 to znamená pokles o 21 prípadov. Pri 61 úmrtiach však išlo podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej o samovraždu. Aj ich počet oproti roku 2015 poklesol, a to o štyri prípady.

Zároveň železničiari v minulom roku zaznamenali 28 ťažko zranených ľudí. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to predstavovalo nárast o jeden prípad. Pritom päť prípadov sa týkalo pokusu o samovraždu.

Tieto údaje však podľa Pavlikovej nezahŕňajú počty usmrtených a ťažko zranených na železničných priecestiach. Celkovo pritom ŽSR zaznamenali v minulom roku 342 nehôd a 154 prevádzkových porúch. "Z celkovej vzniknutej škody vyčíslenej vo výške 7,9 milióna eur pri týchto udalostiach, dosiahla škoda na zariadeniach ŽSR výšku 619.713 eur," informovala hovorkyňa. 

V priebehu roka 2016 spôsobilo podľa jej slov mrazivé počasie problémy aj na železnici, pretože extrémne nízke teploty môžu spôsobovať lomy koľajníc. Vlani tak železničiari zaevidovali 107 lomov koľajníc, čo bolo medziročne o deväť viac.

Viac o téme: NehodyŽeleznicaúmrtia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu