Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hasiči v plnom nasadení: V Sučanoch našli osobu bez známok života, zasahujú v Trstenej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

ŠUČANY – V hospodárskej stavbe pri rodinnom dome v Sučanoch v okrese Martin našli hasiči v nedeľu (23.10.) dopoludnia osobu bez známok života. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

Hasičom podľa neho ohlásili požiar o pol deviatej. "Po príchode zistili, že ide o samouhasený požiar v kuchynke v hospodárskej stavbe pri rodinnom dome, v ktorom sa nachádzala jedna osoba bez známok života. Privolaný lekár konštatoval smrť. Hasiči asistovali zdravotnej službe pri obhliadke usmrtenej osoby. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Kypus.

Hasiči zasahujú pri veľkom požiari Oravského centra mládeže v Trstenej

Desiatky hasičov zasahujú v tejto chvíli pri veľkom požiari, ktorý vypukol v Oravskom centre mládeže v Trstenej. Informáciu potvrdil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. "V skorých ranných hodinách vypukol požiar v jednopodlažnej budove centra mládeže v trstenskej mestskej časti Ústie nad Priehradou, budova sa nachádza vedľa kostola. Ide o veľký požiar na ploche približne 60x30 metrov," uviedol s tým, že na mieste zasahuje takmer 30 hasičov s 12 kusmi hasičskej techniky.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru vznikol požiar pod strechou. "Hasiči ho dostali pod kontrolu približne pred pol hodinou, momentálne ho likvidujú. Predbežne vzniknutú materiálnu škodu vyčíslil majiteľ objektu na 50.000 eur," doplnila s tým, že pri požiari sa nik nezranil.

Zasahovali aj Košiciach, našli obhorené telo muža: Polícia začala trestné stíhanie

V prípade obhoreného ľudského tela nájdeného po likvidácii požiaru dreveného skladu v Košiciach začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Požiar skladu na Americkej triede vznikol v sobotu (22.10.) krátko pred polnocou za doposiaľ nezistených okolností.

Hasiči našli v zhorenisku telo muža zatiaľ nezistenej totožnosti. "Ohliadajúci lekár presnú príčinu smrti nestanovil, cudzie zavinenie nevylúčil a nariadil vykonať pitvu. Zhorením skladu bola spôsobená škoda Mestskej časti Košice - Ťahanovce v nezistenej výške," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Bližšie okolnosti tohto prípadu polícia vyšetruje.

Polícia vyšetruje aj okolnosti požiaru v obytnom dome na Sládkovičovej ulici v Košiciach zo štvrtka minulého týždňa (20.10.). Z doposiaľ nezistených príčin došlo k požiaru elektroinštalácie v stúpačkách od prízemia po 8. poschodie. "Následkom požiaru došlo k zvýšenému všeobecnému nebezpečenstvu obyvateľov tohto obytného domu. Poverený príslušník Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," konštatoval Szabó.

Viac o téme: TrstenáSučany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu