Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Turisti sa vybrali do Vysokých Tatier bez zimného vybavenia: Pomáhať im museli horskí záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VYSOKÉ TATRY - Traja slovenskí turisti (23, 24 a 28 rokov) bez zimného vybavenia pokračovali v túre v neskorých popoludňajších hodinách v sobotu 15. októbra zo Zbojníckej chaty smerom na sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách. Po 18.00 h tam zo severnej strany uviazli a neboli schopní ďalej pokračovať. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

 „Na severnej strane Tatier je nedostatočné pokrytie mobilného signálu, napriek tomu turisti poskytli horským záchranárom GPS súradnice a opis miesta, kde sa nachádzajú. Následne ich HZS navigovala k najbližšej orientačnej tabuli, ktorá ich mala usmerniť na zelenú značku, odkiaľ mali pokračovať na Sliezsky dom,“ uviedli horskí záchranári.

Turisti však trvali na tom, že budú pokračovať po modrej značke do Bielovodskej doliny. „Napokon sa rozhodli zostúpiť po zelenej značke do Velickej doliny, odkiaľ im záchranári HZS išli oproti. Turistom poskytli teplé tekutiny, zateplili ich a previezli od hotela Sliezsky dom terénnym vozidlom do Starého Smokovca,“ uzavreli horskí záchranári. 

Viac o téme: HZSVysoké TatryPrielom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu