Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutný týždeň Regiojetu, ďalší mŕtvy vo vlaku: Muž zomrel pri prestupe v Bratislave

(Zdroj: SITA/Ivan Fleischer)

BRATISLAVA - Ďalšia smrť vo vlaku RegioJet. Železničná spoločnosť musela riešiť už druhú mimoriadnu situáciu za posledný týždeň. Muž odpadol a už sa neprebral. Zasahovali aj záchranári, ale márne.

Dnes ráno sa na hlavnej stanici v Bratislave urobilo jednému z cestujúcich pri prestupovaní na vlak RJ 401 s odchodom o 05:17 nevoľno a následne omdlel. Okamžite boli privolaní záchranári, ktorí mu niekoľko desiatok minút poskytovali prvú pomoc. Bohužiaľ, bezúspešne. Podľa dostupných informácii sa cestujúcemu urobilo nevoľno už v predchádzajúcom spoji pri ceste do Bratislavy, informoval Topky Aleš Ondrůj. "RegioJet táto udalosť veľmi mrzí a vyjadruje hlbokú sústrasť rodine a všetkým pozostalým, ktorých sa táto nešťastná udalosť dotkla," dodal.
 
Išlo o staršieho pána vo veku 78 rokov. Personál cestujúcemu okamžite poskytol prvú pomoc a privolal záchranku. Bohužiaľ pán aj napriek všetkému zomrel. "Išlo o Staršieho pána, ktorý omdlel. Vzápätí mu zlyhalo srdce a nepodarilo sa ho oživiť. Išlo o prirodzenú smrť, ktorá neprišla doma ale nastala na inom mieste," vyjadril sa hovorca záchranárov Boris Chmel. 
 
Vlakového prepravcu udalosť mrzí, ale ťažko jej môže zabrániť. "RegioJet totiž prepraví ročne vo svojich vlakoch a autobusoch viac ako 11 miliónov klientov, ktorí pri prepočte strávia na palubách našich spojov približne 2 500 rokov. Aj na nich môže klienta postihnúť náhla zdravotná indispozícia, a preto náš palubný personál prechádza pravidelnými školeniami, tak aby dokázal cestujúcim v prípade potreby poskytnúť prvú pomoc," tvrdí Ondrůj.
 
Podľa viacerých ľudí im mala spoločnosť túto situáciu oznámiť. Z tohto dôvodu boli viacerí pohoršení. RegioJet SK vydalo vyhlásenie, kde sa cestujúcim spoja RJ 401 ospravedlňuje za meškanie. Dôvod, ktorý uviedli bola záchrana života cestujúceho.
 
Hovorca RegioJetu však ubezpečoval, že pre ľudí vyvinuli úsilie, aby ďalšie spoje nemeškali. "RegioJet tiež riešil situáciu s oneskorením spoja tak, aby sa meškanie dotknutého spoja RJ401 neprenášalo na ďalšie vlaky - najmä spoj RJ404 s odchodom z Košíc v 11.09 hodín v smere do Bratislavy. Tento spoj pôjde v časti trasy v náhradnej súprave, ale mal by z Košíc odchádzať podľa platného cestovného poriadku. Ranný spoj 401 mohol z Bratislavy odísť vo chvíli, keď boli ukončené lekárske úkony a RegioJet dostal súhlas na odchod vlaku," zareagoval Ondrůj. Za komplikácie sa spoločnosť ospravedlňuje a vyjadruje najhlbšiu sústrasť.
 
Ide už o druhú smrť vo vlaku RegioJet za posledné dni. Čech, ktorý prestupoval vo Vrútkach, do cieľovej destinácie nedorazil. Urobilo sa mu nevoľno, omdlel a prestal dýchať. Situáciu skomplikoval fakt, že vo vozni nebola klimatizácia. Ventilácia síce fungovala, ale bolo v ňom teplo. Napriek rýchlej odbornej prvej pomoci a privolanej záchrannej službe, ktorá čakala na stanici v Ružomberku, sa muža nepodarilo zachrániť.
 
Napriek tomu, že bolo pol deviatej večer, teplota vo vozni sa pohybovala vo výške 35 až 40 stupňov. Čech mal cestovať so šesťčlennou skupinou ľudí, medzi ktorými boli aj deti. Skupina pred nastúpením do vlaku bežala, aby ho stihla. Pár minút po vypravení vlaku však muž, ktorý mal trpieť vysokým tlakom a cukrovkou, stratil vedomie.
Viac o téme: VlakSmrťRegiJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu