Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

RegioJet mení ceny lístkov: Pozrite sa, na akých trasách si za cestovanie priplatíte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - RegioJet od dnešného dňa zdražuje ceny lístkov na niektorých trasách. Za štandardnú triedu si z na najfrekventovanejšej trase z Bratislavy do Košíc priplatíte, ale napríklad do Žiliny budete môcť cestovať lacnejšie. Prepravca zaviedol niekoľko zmien.

Železničný dopravca RegioJet predstavil nový cenník cestovných lístkov na linke medzi Bratislavou a Košicami, ktorý vstúpil do platnosti dnes, 24. 8. 2016. Na cestovnom na trase Bratislava - Košice miniete v triede Standard po novom najmenej 12,10 eura oproti doterajším 9 eurám. K zníženiu cien dochádza v prvej triede Relax z doterajších 18,70 eura na 15,90 eura a v prémiovej triede Business zaplatíte menej tiež – z pôvodných 23,40 eura sa cena mení na 20,60 eura. Cestovné lístky z Bratislavy do Žiliny budú po novom stáť namiesto 9 eur 6,60 eura, do Liptovského Mikuláša ako po starom 9 eur a do Popradu sa cena zmení z 9 na 9,60 eura.

RegioJet má s linkou Praha-Bratislava problém. České dráhy sa obrátili na súd!

„Viem, že akákoľvek zmena cien nie je pre zákazníkov priaznivou správou, veríme však, že naše dôvody pochopia. Aj napriek úprave cien dodržíme to, čo sme vraveli pred naším vstupom na trh, že vďaka príchodu RegioJetu sa priemerné ceny lístkov znížia natrvalo až o 30 percent. Pred naším vstupom bolo cestovné v IC vlakoch ZSSK na trase Bratislava - Košice na úrovni 20 až 24 eur. Naše aktuálne ceny v najväčšom počte spojov začínajú na úrovni 12,10 eura,“ povedal Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet. Podľa ďalších slov Jančuru sú zmeny cien výsledkom snahy o životaschopnosť projektu, ktorý štát nedotuje.

RegioJet mení ceny lístkov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Cieľom zmien je tiež viac zatraktívniť cestovanie vo vyšších triedach Relax a Business tak, aby ich využívalo ešte viac cestujúcich. „Rozdiel medzi Standardom a vyššími triedami bol taký veľký, že mnoho cestujúcich, ktorí by cestovali Relaxom alebo Businessom, radšej volili Standard za 9 eur. Veríme, že teraz si viac cestujúcich rado priplatí len 3 až4 eurá a využijú služieb vyšších tried a tým uvoľnia kapacitu pre cenovo senzitívnych cestujúcich v triede Standard. Preto sme sa rozhodli napríklad na spoji Bratislava - Košice zvýšiť ceny v Standarde o zhruba 3 eurá a v Relaxe a Businesse, naopak, znížiť ceny o cca 3 eurá,“ vysvetlil Radim Jančura.

RegioJet mení ceny lístkov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Autobusom do Viedne o euro drahšie

K úprave cien došlo aj na trase Bratislava – Viedeň. Odteraz zaplatíte pri kúpe cestovného lístka u vodiča, na predajných miestach RegioJet a pri online nákupe bez tzv. Kreditového lístka namiesto pôvodných štyroch eur päť. S kreditnými lístkom sa ceny cestovných lístkov nemenia - stále je možné ich kúpiť za akčnú cenu jedno euro alebo za štandardnú cenu štyri eurá. K tomuto kroku sme sa rozhodli na základe našich skúseností z iných autobusových liniek na Slovenku i v Českej republike, kde väčšina klientov využíva Kreditový lístok a výhodné nákupy cez internet, preto veríme, že tento moderný a jednoduchý nástroj budú využívať cestujúci aj na trase medzi Bratislavou a Viedňou a užijú si tak cestovanie za akčnú cenu 1 euro alebo štandardnú cenu 4 eurá,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Radka Šťávová.

Viac o téme: RegioJetCena lístkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu