Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opitý vodič na východe zrážal chodcov: FOTO miesta činu, spolujazdec sa vykašľal na prvú pomoc

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: repro foto TV Markíza)

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC - Tragédia na východe Slovenska. O život prišla matka troch detí. Smrtiacu nehodu zapríčinil podgurážený podnikateľ, ktorý svoje auto premenil na vraždiaci stroj. Je známy jeho možný trest.

Pri tragickej nehode boli zrazení spolu traja chodci. "Pri dopravnej nehode 35-ročná chodkyňa utrpela zranenia, na následky ktorých na mieste podľahla. Ďalšia chodkyňa vo veku 43-rokov utrpela ťažké zranenia a 49-ročný chodec sa pri nehode zranil ľahko," informovala policajná hovorkyňa Mésarová. Ťažko zranená pacientka bola vrtuľníkom prevezená do nemocnice. Podľa informácií je žena v stabilizovanom stave. 
 
Zranený chodec opísal hrozivú situáciu pre Tv makríza: "Nestihol som im pomôcť. Sám som padol a udrel som si hlavu." Televízia informovala, že kým sa zranený muž stihol spamätať, ženy už nehybne ležali niekoľko metrov od neho. 
 
Opitý vodič na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)
Jedna z obyvateliek v tom má jasno. "Je to nenormálne, keď žena ide do obchodu kúpiť chlieb pre deti a už sa nedostane naspäť domov. A to len preto, lebo niekto pil do rána," povedala pre televíziu. 
 
"Podľa doterajších zistení 53-ročný vodič z Kráľovského Chlmca viedol osobné motorové vozidlo značky VW Passat po Hlavnej ulici v Kráľovskom Chlmci. Z doposiaľ nezistených príčin vyšiel na chodník, kde narazil do troch chodcov," informovala krajská policajná hovorkyňa s tým, že po tom, ako zrazil chodcov narazil do ďalšieho vozidla, ktoré narazilo do iného auta.
 
Opitý vodič na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)
U vodiča  bola podľa jej slov vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov s pozitívnym výsledkom 0,80 mg/l, čo v prepočte predstavuje 1,67 promile.
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove obvinil 53-ročného vodiča z trestných činov usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Sudca dnes rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.
 

Trebišovskí policajti začali trestné stíhanie aj pre trestný čin neposkytnutia pomoci, z ktorého je podozrivý spolujazdec vo vozidle VW Passat, ktoré zrazilo na chodníku troch chodcov. Podozrivý, 42-ročný muž z okresu Trebišov, zraneným chodcom neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Zatiaľ v danej veci nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe.

Žena, ktorá pre nezodpovednosť opitého vodiča prišla pri nehode o život, bola matka troch detí. Pracovala na mestskom úrade a venovala svoj čas prevažne chudobným ľudom. Denne prechádzala po trase, ktorá sa stala miestom jej posledného výdychu. 
Viac o téme: AlkoholAutoTragédiaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu