Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO Dráma na Záhorí: Víchrica sfúkla karavan so štyrmi deťmi do jazera, otec okamžite konal!

Deti z vody vyťahoval otec. Zobraziť galériu (2)
Deti z vody vyťahoval otec. (Zdroj: Facebook/Záhorí.sk - správy z vašej ulice)

SEKULE – Čo by dokázal urobiť pre svoje deti obetavý otec? Úplne všetko. Dôkazom toho je aj konanie muža, ktorý so svojimi deťmi v nedeľu kempoval pri jazere v Sekuliach, kde sa prihnala mimoriadne silná búrka a karavan s jeho štyrmi deťmi sfúkla do vody.

Veterná smršť na Záhorí bola taká silná, že lámala stromy a prevracala autá. Karavan, ktorý kempoval pri jazere v Sekuliach, dokázal silný nárazový vietor zmiesť až do jazera napriek tomu, že sa v ňom práve vtedy nachádzali štyri deti vo veku od dvoch do sedemnástich rokov.

Páchatelia nebrali ohľad, ich obeťou sa stal starček (91): 60-ročnému Dubničanovi hrozí doživotie

Dramatická situácia si vyžadovala rýchle riešenie a odvážny otec štyroch synov okamžite skočil do vody, pretože o živote a smrti mohli rozhodovať minúty. Ruku k dielu priložili aj ďalší ľudia, ktorí sa vtedy pohybovali v okolí jazera Oširídz a pomáhali, ako sa len dalo.

Druhýkrát sa narodili

„Keď sme zbadali karavan vo vode, rýchlo sme išli zachraňovať,“ povedal jeden zo svedkov a náhodných záchrancov. „Z hľadiska prírody to je z ničoho nič sekunda. A som rád, že sme sa narodili s rodinou druhýkrát, že žijeme. Boli to moji chlapci, ktorých som vyťahoval z karavanu,“ spresnil svoje pocity pre TV JOJ otec, ktorý synov vyťahoval z vody.

Synovia utrpeli podľa hovorcu záchranárov Borisa Chmela len ľahké poranenia a odreniny. Deti však odviezli do nemocnice na pozorovanie. Svedkovia búrku s krúpami opísali ako strašnú, len kúsok od sfúknutého karavanu obrátila aj ďalší karavan, našťastie, parkoval ďalej od vody.

VIDEO Dráma na Záhorí:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Záhorí.sk - správy z vašej ulice)

„V čase príchodu hasičov na miesto udalosti sa osoby nachádzali už na brehu. Postihnutým osobám hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby,“ dodala trnavská hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

...

Viac o téme: BúrkaKaravanSekule
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu