Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mama s dieťatkom (2) zastavila v Galante stopárovi na FOTO: Počas jazdy nastal horor!

Ak ste spoznali tohto muža, volajte políciu Zobraziť galériu (4)
Ak ste spoznali tohto muža, volajte políciu (Zdroj: Foto: polícia)

GALANTA - Galantská polícia vyšetruje zločin lúpeže a žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi. Ten ešte v prvý júlový deň podľa nej prepadol ženu s dvojročným dieťaťom. Na čerpacej stanici za Galantou ju oslovil so žiadosťou o odvoz.

Žena súhlasila a stopár nasadol do jej auta Škoda Felicia. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu ku kúpalisku Vincov les neďaleko Sládkovičova, udrel ju nachystaným kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy. "Žena s mužom zápasila a keď zazrela okoloidúce auto, volala o pomoc. Muž vtedy využil príležitosť, sadol si na miesto vodiča a naštartoval. V strachu, aby muž neukradol auto aj s jej dieťaťom, vytrhla kľúče zo spínacej skrinky. Útočník sa dal na útek, no stihol ešte ukradnúť kabelku, v ktorej mala osobné doklady, mobilný telefón a peňaženku," opísala dnes skutok trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ak ste spoznali tohto muža a viete, kde sa nachádza, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158
Zobraziť galériu (4)
Ak ste spoznali tohto muža a viete, kde sa nachádza, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158  (Zdroj: Foto: polícia)

Kriminalisti zaistili všetky páchateľove veci a zistili, že batožina, ktorú mal pri sebe, nebola jeho. Operatívne previerky ich doviedli aj do ubytovne v Galante, kde batožinu v skorých ranných hodinách odcudzil a neskôr sa do cudzích šiat prezliekol. Na prepad sa vopred pripravil a na čerpacej stanici oslovoval výlučne ženy. 

Mama s dieťatkom (2)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže a po útočníkovi polícia intenzívne pátra. V zmysle zákona mu za prepad ženy hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.  "Ak bol niekto svedkom úteku muža, prípadne ho podľa niektorých znakov na snímkach spoznal alebo pozná miesto jeho terajšieho pobytu, nech kontaktuje políciu na čísle 158," dodala hovorkyňa. 

Mama s dieťatkom (2)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Viac o téme: PrepadČerpacia stanicaGalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu