Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opilci úradovali na cestách: Šofér ani nemohol nafúkať, dievča zas narazilo do fasády

Zobraziť galériu (2)

TRENČÍN - Opitá dvadsaťročná Monika havarovala v sobotu necelé dve hodiny po polnoci na Palackého ulici v Trenčíne. Mladá Trenčianka ani nemá vodičský preukaz. Vodička narazila do fasády parkovacieho domu a poškodila ju, poškodené je aj auto Seat Toledo.

Škody zatiaľ nie sú vyčíslené. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, Monika nafúkala 1,67 promile a pri opakovanej skúške mala ešte viac, skoro 1,8 promile. Moniku neminie obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Obvineniu z rovnakého činu sa nevyhne ani 54-ročný Ivan zo Zlatoviec. Vodič Opla Astra ešte v januári havaroval na diaľničnom privádzači v Trenčíne. Na rovnom úseku dostal šmyk, vyletel z cesty a prevrátil sa. Zranený vodič vtedy nebol schopný vykonať dychovú skúšku a tak mu odobrali krv. Podľa výsledkov mal vtedy viac ako 3,5 promile. 

Opilci úradovali na cestách:
Zobraziť galériu (2)

 Opitý šofér sa zrazil s autom, v ktorom boli malé deti

Opitý šofér, ktorý mal navyše zakázané šoférovať, spôsobil v sobotu napoludnie nehodu za Drahovcami v okrese Piešťany. V protismere sa zrazil s autom, v ktorom boli aj dve malé deti. Nezodpovedný šofér už čelí obvineniam z ublíženia na zdraví, marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, 29-ročný vodič Chrysleru Grand Voyager predbiehal pred ním idúce auto a v protismere sa zrazil s Toyotou Raw 4. Tridsaťpäťročná vodička utrpela ťažké zranenia, jej staršia spolujazdkyňa vyviazla s ľahkými poraneniami, deväťročná dcérka si zlomila nohu.

Štvormesačné bábätko našťastie vyviazlo bez zranení. V Chrysleri sa zranil jeden zo spolujazdcov. V nemocnici skončil aj vodič. Po nehode mu namerali 1,07 promile. Juraj do novembra 2018 nemohol jazdiť. V prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami jeden až päť rokov.

Tínedžer zobral cudzie auto a havaroval, mal zakázané jazdiť

Podgurážený tínedžer zo Štrby havaroval na cudzom aute, navyše mal zakázané šoférovať. V noci zo soboty na nedeľu sedemnásťročný mladík zobral v nestráženej chvíli kľúče od Fiatu Punto zo stola v bare. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, na ceste medzi Tatranskou Štrbou a Štrbou nezvládol zákrutu, dostal šmyk a narazil do násypu.

Auto sa prevrátilo a zostalo na streche. Štrbanovi pri dychovej skúške namerali 0,85 promile. Vlani v marci dostal ročný zákaz jazdiť. Škody na aute sa vyšplhali na 6 000 eur. Tínedžera obvinili z neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a marenia výkonu úradného rozhodnutia, stíhaný je na slobode.

V Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 29 vodičov pod vplyvom alkoholu

Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 29 vodičov pod vplyvom alkoholu. Dnes o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Dychovou skúškou namerali ôsmim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a štyrom vodičom pod jedno promile. "Kontrolám sa nevyhli vodiči nemotorových vozidiel, pričom pod vplyvom alkoholu bolo 17 z nich," uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že v nedeľu (14.2.) namerali policajti v Krásne nad Kysucou pri dychovej skúške 57-ročnému vodičovi Škody Fabia z okresu Čadca 0,51 mg/l (1,06 promile) alkoholu v dychu. "Policajti mužovi zadržali vodičský preukaz a obmedzili mu osobnú slobodu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Moravčík.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," upozornil krajský policajný hovorca.

Viac o téme: Alkohol za volantomSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu