Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká ryba bratislavskej mafie dolapená: Pár dní po chytení pravej ruky!

Nemecká polícia zadržala Róberta Lališa. Zobraziť galériu (2)
Nemecká polícia zadržala Róberta Lališa. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA – Róbert Lališ alias Kýbel, najvyšší boss sýkorovcov, je v rukách polície. Prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar to dnes oznámil na tlačovom brífingu. Lališa zadržali v Kolíne nad Rýnom počas nastupovania do vozidla, ako informuje televízia TA3. Je možné, že Bihári, pravá ruka Lališa, ktorého česká polícia zadržala minulý týždeň, svojho bývalého šéfa bonzol.

Momentálne ostro sledované pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici znova pritiahlo pozornosť k prípadom, ktoré majú sýkorovci na svedomí. Obvinení sú zo 6 vrážd, medzi obžalovanými je aj Alojz Kromka alias Čistič a Jozef Roháč, zvaný Potkan. Lališ je už druhým z gangu, koho sa podarilo v posledných dňoch zadržať.

Na jeho osobu bolo vydaných spolu desať európskych zatykačov, pričom momentálne je platných ešte päť. Lališ sa podľa Gašpara momentálne nachádza v Düsseldorfe, tam sa začne aj konanie o jeho vydanie na Slovensko.

Veľká ryba bratislavskej mafie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: interpol.int)

Českí policajti iba nedávno na základe medzinárodného zatykača chytili Martina "Rusa" Biháriho, ktorý takisto ako Lališ, unikal niekoľko rokov pred spravodlivosťou. Spôsobilo to zvrat v megaprocese so sýkorovcami. Je možné, že Bihári pomáhal polícii s dolapením Lališa.

Viac o téme: SýkorovciRóbert Lališ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu