Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Detaily hrôzy v Mochovciach: Kolega volal Petra (†27), neozýval sa, stalo sa najhoršie!

Nešťastie v Mochovciach, zomrel Peter Zobraziť galériu (4)
Nešťastie v Mochovciach, zomrel Peter (Zdroj: Foto: SITA, Facebook)

MOCHOVCE - Obrovské nešťastie sa stalo včera v jadrovej elektrárni Mochovce. Počas zvárackých prác zahynul 27-ročný Peter z Vyšnej Rybnice v sobranskom okrese. Podľa predbežných zistení polície sa nadýchal jedovatým plynom argónom. Peter po sebe zanechal milujúcu manželku a dcérku.

Tragédia sa stala včera krátko pred 16-tou hodinou v Mochovciach. "Muž mal podľa prvotných informácii vojsť do technickej nádrže s jedovatým plynom," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. Peter nereagoval na volanie svojho 28-ročného kolegu, neozýval sa, preto vošiel za ním. Kolega našiel Petra na podlahe nerezovej nádrže, chcel mu poskytnúť pomoc a z nádrže ho vytiahnuť, no z rovnakého dôvodu, ktorým bolo vdýchnutie argónu, tiež v nádrži skolaboval. 

Detaily hrôzy v Mochovciach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA, Facebook)

Ne mieste zasahovali aj privolaní záchranári. "27-ročného muža sme niekoľko desiatok minút oživovali, žiaľ, neúspešne. Druhého 28-ročného muža sme pozemnou sanitkou intoxikovaného, ale pri vedomí, previezli do nemocnice v Nitre," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

U nebohého bude vykoná pitva. "Okolnosti prípadu sú v štádiu vyšetrovania. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uzavrela policajná hovorkyňa.

Z obrovskej tragédie sú otrasení Petrovi najbližší, z nešťastia sa nedokážu spamätať. Petra poznali ako dobréhu muža a milujúceho manžela. "Moja najväčšia láska, vždy budem milovať len teba, láska naša, milujeme ťa s Emkou našou, stráž nás v nebíčku," zverejnila na sociálnej sieti nešťastná manželka.

Srdcervúci odkaz, ktorý zverejnila Petrova manželka po nešťastí
Zobraziť galériu (4)
Srdcervúci odkaz, ktorý zverejnila Petrova manželka po nešťastí  (Zdroj: foto: fb)

Úprimnú sústrasť rodine nebohého vyjadrilo aj ministerstvo

Hovorkyňa Ministerstva hospodárstva SR Miriam Žiaková informovala, že ministerstvo vyjadruje úprimnú sústrasť rodine zosnulého 27-ročného pracovníka zo Sobraniec, živnostníka, ktorý pracoval pre spoločnosť  Profi Steel, s.r.o. Levice, ktorá je na stavbe MO34 subdodávateľom spoločnosti ENSECO, ktorý včera tragicky zahynul počas práce na dostavbe MO 34 v JE v Mochovciach.

Detaily hrôzy v Mochovciach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA, Facebook)

Ako ďalej hovorkyňa doplnila, ministerstvo hospodárstva bude dôsledne dozerať na prešetrenie tragédie a trvať na prijatí nových, prísnejších bezpečnostných opatrení, aby sa v budúcnosti zabránilo podobnej tragédii. Zároveň bude MH SR trvať na vyvodení veľmi prísnych konzekvencií voči manažmentu spoločnosti, ak sa preukáže, že boli zanedbané bezpečnostné opatrenia a dodržiavanie BOZP, ak mohli zodpovední riadiaci pracovníci dodržiavaním prísnych zásad bezpečnosti tejto tragédii zabrániť.

 

   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu