Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovská tragédia v žilinskom Baumaxe: Rodičia prehovorili o smrti svojho anjelika Jakubka (†3)!

 Tragédia v žilinskom Baumaxe Zobraziť galériu (3)
Tragédia v žilinskom Baumaxe (Zdroj: foto: tv joj)

ŽILINA - Nepredstaviteľné nešťastie sa stalo v nedeľu krátko po obede. Hranoly v Baumaxe zabili trojročného anjelika. Z tragédie sú všetci otrasení. Nešťastní rodičia prehovorili o posledných minútach života svojho Jakubka.

Jakubko z obce Vavrečka na Orave nakupoval v nedeľu so svojimi rodičmi a staršou sestričkou v žilinskom Baumaxe. Pri prechádzaní popri regáloch sa na neho z výšky štyroch metrov zosunuli ťažké terasové dosky a drevené hranoly. 

"Nikam sa neštveral, otočil sa na maminku a zosypalo sa to," spomína na osudovú chvíľu Jakubkov otec pre televíziu Joj. "Myslím si, že to bolo zle uložené, nebolo to ani spáskované, ani nič. Ani dospelý by nemal šancu," doplnila zničená Jakubkova mama s tým, že jej svokrovci bývajú pri ceste, preto dávala stále pozor, aby boli jej deti v bezpečí. "A na nákupe sa niečo takéto stane," doplnila smutne.

Obrovská tragédia v žilinskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Dieťatku prvú pomoc poskytla zdravotná sestra, ktorá mala voľno a práve nakupovala. Na miesto okamžite dorazili aj privolaní záchranári. "Niekoľko desiatok minút sme chlapčeka oživovali a následne sme ho vrtuľníkom transportovali do martinskej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Jakubko, žiaľ, v nemocnici ťažkých zraneniam podľahol.

Polícia prípad vyšetruje, Baumax je nápomocný

"Ako došlo k tragédii je predmetom vyšetrovania, vyšetrovateľ OR PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Všetky okolnosti tejto nešťastnej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. O tragickej udalosti sme vyrozumeli aj inšpektorát práce," uviedla hovorkyna žilinských policajtov Jana Balogová. Kriminalisti majú sťaženú prácu, pretože nešťastie sa stalo na mieste, kde nie je kamerový systém.

Spoločnosť Baumax je z tragédie rovnako otrasená, polícii je vo vyšetrovaní nápomocná. "V zmysle nedeľnej tragédie chceme v našich predajniach vyhlásit v utorok o 13tej hodine Minútu ticha – ako náš prejav úcty k pamiatke zosnulého Jakubka. Opäť by som chcel v mene našej spoločnosti vyjadrit rodine Jakubka úprimnú sústrasť a ľútosť," povedal Miroslav Chmelar zo spoločnosti Baumax.

Obrovská tragédia v žilinskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Jakubko bol šikovný a veselý chlapček, od septembra chodil so svojou sestričkou do škôlky.  Rodina a blízki sa nedokážu z tragédie spamätať. "Je to tragédia. Ešte v piatok sa hral v mláčke a v nedeľu je mŕtvy," povedal pre televíziu chlapčekov dedko a v reakcii na to, že obchod je stále otvorený, dodal: "Biznis je nekompromisný, ten nepozná nešťastie." Chlapček by mal mať pohreb dnes na miestom cintoríne.

Stanovisko spoločnosti Baumax

Miroslav Chmelar zo spoločnosti Baumax informoval o existujúcich bezpečnostných opatreniach.

Na Slovensku v rámci Pravidiel bezpečnosti práce spolupracuje spoločnosť s firmou Benmar, ktorá zabezpečuje potrebné pokyny, smernice, kontroly, skúšky a školenie personálu v tejto oblasti.

V posledných rokoch prešli všetky predajne kontrolou Inšpektorátu práce a prakticky všetky len s minimom drobných, viacmenej formálnych výhrad. K skladovaniu tovaru neboli žiadne výhrady.
Tovar je ukladaný a je s ním manipulované len v zmysle platných smerníc a zákonov SR. S tovarom vo výškach manipulujú len pracovíci k tomu určení, s potrebnými skúškami a osvedčením a vždy v uzavretom priestore.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu