Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bitky v autobusoch MHD-čiek: Vydesení cestujúci, facky lietali hlava-nehlava!

Bitkár košickej MHD Zobraziť galériu (2)
Bitkár košickej MHD (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA/KOŠICE - Cestujúci v autobusoch košickej a bratislavskej mestskej hromadnej dopravy ostali poriadne vystrašení. Boli totiž svedkami bitiek, ktoré sa strhli medzi cestujúcimi. V oboch prípadoch zasahovali policajti, agresorov dolapili.

V prípade fyzického napadnutia cestujúceho v autobuse košickej MHD, ku ktorému došlo 14. februára večer, už polícia obvinila 23-ročného Košičana. Počas cesty na linke č. 52 násilník viackrát kopol a udrel 20-ročného Košičana, čím mu spôsobil zranenia s liečením do siedmich dní.

Podozrivého muža zaznamenala bezpečnostná kamera monitorujúca priestory autobusu. Vďaka medializácii záznamu a občanom, ktorí podozrivého spoznali, policajti v stredu ráno na príslušný útvar predviedli 23-ročného Dušana. Poverený príslušník Policajného zboru ho obvinil z prečinu výtržníctva. "Obvinený je v súčasnosti v podmienke za drogovú trestnú činnosť. Policajti ho umiestnili v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Bitky v autobusoch MHD-čiek:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Bitka v bratislavkej MHD-čke

Ako informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, po tom, čo vodič zaznamenal, že sa v autobuse strhla bitka medzi cestujúcimi, okamžite kontaktoval dispečing Dopravného podniku Bratislava, ktorý vyslal na miesto dispečerov. Vodič stál s vozidlom na zastávke „Kukučínova“ smer OD Slimák. Po príchode posádky na miesto zistili, že už je tam prítomná aj hliadka polície. K poškodeniu vozidla nedošlo, nezranil sa žiaden cestujúci. "Cestujúci, ktorý bol napadnutý, je zhodou okolností zamestnanec DPB, a.s. Incident vyprovokoval cestujúci, ktorý najprv verbálne a následne aj fyzicky zaútočil na nášho zamestnanca. Ten je momentálne PN," doplnila Volfová.

"V utorok v čase po 13- tej hodine sme prijali na linku 158 oznámenie, že v autobuse MHD č. linky 98 na Riazanskej ulici v Bratislave  bol napadnutý vodič. Hodnovernosť oznamu potvrdila po príchode na miesto hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave," infromovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Vodičovi zasadil útočník rany päsťou do tváre. PMJ-čkári obmedzili na osobnej slobode 32-ročného podozrivého Bratislavčana a eskortovali ho na príslušné poliacajné oddelenie. "Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva," doplnila Kurucová.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu