Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragédia na diaľnici: Muž (28) zrazil chodca (†53), následne ho prešiel Poliak (20) na Volve

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RUŽOMBEROK – Smrteľná dopravná nehoda sa stala v noci na dnes na diaľnici medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom. Do neosvetleného chodca v rýchlosti vrazil 28-ročný vodič Škody Octavie. Po tom, čo zastal, zrazeného muža prešiel 20-ročný vodič Volva.

Nehoda sa stala pred polnocou na frekventovanom úseku D1. Vodič Škody Octavia nespozoroval po diaľnici idúceho 53-ročného Jozefa, ktorý nebol označený reflexnými prvkami. V smere z Ružomberka do Liptovského Mikuláša zachytil chodca idúceho v ľavom jazdnom pruhu. Okamžite zastal a mužovi sa vybral na pomoc. To zrejme nespozoroval 20-ročný Poliak idúci na Volve. Na diaľnici ležiaceho chodca prešiel.

Na miesto okamžite dorazili privolaní záchranári. Žiaľ, Jozef utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Polícia úsek diaľnice uzavrela na približne tri hodiny, z dôvodu dokumentovanie tragickej dopravnej nehody. Obom vodičom dali policajti okamžite fúkať, aby zistili prítomnosť alkoholu. Tá sa však nepotvrdila ani u jedného z vodičov.

„Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti smrteľnej dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania. Bola nariadená súdna pitva,“ informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Zároveň dodala, že tragická nehoda sa, bohužiaľ, stala kvôli nezodpovednosti chodca.

Polícia upozorňuje, že chodci nemajú na diaľnici čo robiť. Zákon totiž zakazuje chodcom pohybovať sa po diaľnici. Zároveň upozorňuje, že večer, v noci a počas zníženej viditeľnosti by chodci mali byť označení reflexnými prvkami, aby sa podobné tragédia nestávali a aby sa im dalo včas predísť.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu