Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za krádež počítača a televízora hrozí Trnavčanovi dva roky za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: rafayhackingarticles.net)

TRNAVA - Z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinila polícia 23-ročného Trnavčana. Z pondelka na utorok (14.-15. 7.) sa vlámal do obytného domu na Prednádraží v Trnave. Pod otvorené okno si pristavil kontajner na odpad a vliezol do bytu, odkiaľ ukradol počítač, značkový televízor a zlatú retiazku. Majiteľovi spôsobil škodu najmenej za 480 eur.

Daktyloskopické stopy muža identifikovali a poverený policajt ho obvinil z krádeže. Obvinenému, viackrát súdne trestanému mužovi, hrozí väzenie na dva roky. Informáciu poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

„Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj 28-ročného Srba, ktorý sa trvale zdržiava v Piešťanoch. Vo štvrtok (17. 7.) v skorých ranných hodinách ho na Ulici Rázusovej v Piešťanoch kontrolovali piešťanskí policajti. Ako vodiča na aute Fiat Marea ho podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna,“ uviedla Linkešová s tým, že v dychu mu namerali 1,94 promile a muža zadržali. V super rýchlom konaní ho poverený policajt obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o jeho treste rozhodne už v krátkom čase súd. 

Podľa hovorkyne polície muži zákona zaevidovali v júni na celom Slovensku celkom 488 osôb, ktoré jazdili pod vplyvom alkoholu a dopustili sa tým trestného činu. Od januára sa počet trestných činov postupne zvýšil o 100 prípadov. „V rámci Trnavského kraja sme rovnako zaevidovali nárast. V júni namerali policajti viac ako jedno promile alkoholu v dychu 69 osobám,“ konštatovala.

Dodala, že polícia bude v opatreniach pokračovať aj počas nasledujúcich dní. Na sobotu (19. 7.) vyhlásil prezident Policajného zboru celoslovenskú osobitnú akciu so zameraním na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi, ako aj kontrolu porušovania povinností vodičov, rýchlosti a spôsobu jazdy. Celoslovenské kontroly s rovnakým zameraním budú aj 1. a 15. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu