Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dobitá Veronika (3) skončí v detskom domove: Rodina tyrana prehovorila!

Matka Barbora (28), trojročná Veronika a otčim Lukáš (28) Zobraziť galériu (4)
Matka Barbora (28), trojročná Veronika a otčim Lukáš (28)

BRATISLAVA - Slovenskom otriasa ďalší prípad týraného dievčatka. Len trojročnej Veronike mal neuveriteľne kruto ubližovať jej nevlastný otec Lukáš Solčanský (28), kameraman RTVS a TA3. Dievčatko s dolámanými rebrami a vytrhanými vláskami leží od minulého týždňa v nemocnici. Z desivého ubližovania sa bude ešte dlho zotavovať. Tyran je už za mrežami, hrozí mu dvanásť rokov. Rodina sa od neho dištancovala.

Trojročné dievčatko žilo so svojou mamou a otčimom v spoločnej domácnosti asi rok. Neboli to však žiadne bezstarostné dni, Veronika prežívala takmer polroka dennodenné peklo v podobe bitiek, nadávok a surového týrania.

Vo februári matka Barbora (28) odhlásila Veroniku zo škôlky, kde dievčatko rado chodilo. Odvtedy nikoho nenavštevovali, boli len doma. Zo začiatku si však príbuzní nič nevšimli, no neskôr vycítili, že niečo nie je v poriadku. Rodina matky Barbory sa domnieva, že ona by svoju dcérku netýrala, no zastávať sa jej nechcú.

Veronikina matka Barbora
Zobraziť galériu (4)
Veronikina matka Barbora  (Zdroj: foto: tv joj)

„Uverila Lukášovi, neviem, či to bola láska, alebo akým spôsobom bola zaslepená. Je mi ťažko hovoriť o tom teraz,“ hovorí pre TV Joj Barborin príbuzný a dodáva: „Dieťa sa nevyjadrilo k matke, no samo povedalo, že bolo týrané Lukášom, tým netvorom.“

Veronikin otčim Lukáš
Zobraziť galériu (4)
Veronikin otčim Lukáš  (Zdroj: foto: tv joj)

Známy však pokračuje v opise neskutočne krutého Lukášovho správania. Podľa jeho slov malo dievčatko na temene hlávky vytrhané vlásky, zrejme ju tyran za ne ťahal po koberci, čím jej spálil pokožku. Trojročné neviniatko sa teraz zo svojich zranení zotavuje v nemocnici na chirurgii. Pri lôžku malého anjelika sa ustavične striedajú biologický otec a babka. Malé dievčatko je na tom zdravotne lepšie, no z psychickej traumy sa len tak ľahko nespamätá.

Susedia, ale aj príbuzní potvrdili Lukášovo agresívne správanie. Dokonca si myslia, že Veronikinu mamu Barboru ovplyvňoval. Kvôli nemu si mala brať aj úver, aby mu pomohla.

Dobitá Veronika (3) skončí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Taký normálny pár

Lukáš má dve deti – dvojičky a podľa známych tvoril zo začiatku s Barborou a jej dcérou normálny pár. No postupom času sa jeho neprimerané správanie stupňovalo a prerastalo do neovládateľnej agresie. Podľa príbuzných ním bola Barbora doslova opantaná. Lukáš bral lieky a jeho agresívne správanie malo byť výsledkoch ich vysadenia. 

Mužova rodina sa od jeho konania dištancuje, nevideli ho takmer osem rokov: „My, rodina Lukáša, ktorý sa dopustil týrania maloletej Veroniky, sa od tohto jeho konania otvorene dištancujeme. Celá udalosť sa nás veľmi bolestne a nepríjemne dotkla a vyjadrujeme podporu a spoluúčasť rodine malej Veroniky. Dúfame a veríme v jej skoré uzdravenie, ako i v to, že jej neostanú žiadne fyzické ani psychické následky,“ vyjadrila sa zronená rodina pre TV Joj.

Partneri sú teraz za mrežami. Lukášovi hrozí väzenie až na 12 rokov, matke Barbore trest na osem rokov odňatia slobody. Rodina týraného dievčatka teraz bojuje o to, aby sa Veronika dostala do starostlivosti a opatery otca. Po prepustení z nemocnice dievčatko zrejme skončí v detskom domove.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu