Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muža (24) surovo napadli v Trnave traja mladíci: Všetko pre 25 eur!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: YouTube)

TRNAVA – Traja neplnoletí agresívni mladíci zaútočili a dobili 24-ročného Trnavčana. Muž musel po bezhlavom útoku chlapcov vyhľadať lekárske ošetrenie. Všetko sa to udiala kvôli 25 eurám.

Muž išiel ešte minulý týždeň v stredu po Trnave, keď ho odrazu napadli traja chlapci vo veku len 14, 15 a 16 rokov. Na to začali s neuveriteľne agresívnym útokom. Bezbranného muža zvalili na ulici Coburgovej na zem a bezhlavo ho kopali do hlavy a hrudníka. Z bundy napadnutého 24-ročného muža, ktorú mal oblečenú na sebe, potom jeden z agresorov vytiahol čiernu peňaženku. Boli v nej doklady a 25 eur, ktoré chlapci zobrali. 

Celý útok si všimol svedok. K mladíkom sa ozval. Útočníci sa po vyrušení neznámym mužom zľakli a utiekli. Dobitý muž vyhľadal v trnavskej nemocnice lekárske ošetrenie, kde ho jednorazovo ošetrili.

„Krátko po útoku sa na políciu prihlásil 16-ročný R. S., ktorý sa ku skutku priznal,“ povedala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová. Mladík je umiestnený v resocializačnom zariadení, odkiaľ však ušiel. Ako ďalej informovala policajná hovorkyňa, v roku 2010 mal mladík na svedomí lúpež a krádež. Ako 13-ročný nemohol byť za tieto skutky trestne stíhaný, a preto ho súd umiestnil na prevýchovu. O tom, že ide naozaj o „pekný kvietok“ svedčí aj fakt, že zo zariadenia počas štyroch rokov utiekol 21 krát.

„Vyšetrovateľ obvinil R.S. spolu s ostatnými zo zločinu lúpeže a zároveň spracoval na R. S.  návrh  na väzobné stíhanie. Za zločin lúpeže hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Pre vek mladistvých bude trest primerane znížený o polovicu,“ dodala Linkešová.

Trnavskí policajti objasnili aj lúpež, ktorá sa stala na druhý deň po tomto útoku v Piešťanoch. Vo štvrtok si 21-ročný muž na ulici Hviezdoslavovej v Piešťanoch vyhliadol auto Audi A4. Prišiel k nemu, razom na ňom otvoril dvere a začal s agresívnym útokom na vodiča. Bezhlavo ho udieral do tváre a vykrikoval: „Daj mi peniaze!“ Potom vytiahol na vodiča nôž. Len 20-ročný muž so strachov a z obavy o svoj život dal 30 eur.  „Vyšetrovateľ muža v skorých ranných hodinách zadržal a neskôr obvinil zo zločinu lúpeže. Zároveň bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom sa rozhodne v najbližších hodinách. Mužovi hrozí za lúpež so zbraňou väzenie na 7 až 12 rokov,“ doplnila trnavská policajná hovorkyňa.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu