Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pavol (32) sa vyhrážal matke, dostal dva a pol roka podmienečne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva a pol roka odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky a zákaz požívania alkoholických nápojov uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 32-ročnému Pavlovi Eremiášovi z tohto mesta. Pod vplyvom alkoholu spáchal prečiny nebezpečného vyhrážania a porušovania domovej slobody voči vlastnej matke.

Eremiáš atakoval svoju 56-ročnú matku v jej byte vo februári minulého roku dva razy. Prvý raz vošiel do jej bytu bez toho, aby matke ublížil. Posielala ho preč, ale odišiel až po tom, ako mu dala jesť. O dva dni matke už hrozil zabitím, ak sa o neho nebude starať, škrtil ju a udrel po tvári. Tretí útok nepodareného syna sa uskutočnil na banskobystrickom Námestí SNP, kde opäť hrozil matke zabitím, ak mu nedá jedlo.

Po zadržaní políciou a obvinení Pavol svoje konanie voči matke oľutoval a s prokurátorkou uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Okrem podmienečného trestu Pavol prijal aj povinnosť počas trojročnej skúšobnej doby aj obmedzenie nepožívať alkoholické nápoje a iné návykové látky. V rovnakom období sa bude musieť podrobiť aj probačnému dohľadu súdneho úradníka.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu