Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Starček (85) prekvapil zlodeja, stálo ho to život

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŠAĽA - Prekvapil zlodeja, a to ho stálo život. Ešte pred Vianocami našiel 59-ročný Diakovčan svojho 85-ročného otca mŕtveho v rodinnom dome. Všetko nasvedčovalo tomu, že dôchodca nešťastne spadol a zomrel.

Vyšetrovanie však ukázalo, že nešlo o náhodu. Pri dôkladnej obhliadke rodinného domu našli vytlačené dvere a rozobratú škridlu na streche. Ani nie po troch týždňoch policajti zistili, že v dome bol 28-ročný miestny muž. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, páchateľ najskôr rozobral strechu, dostal sa však len do zadne časti domu a tak prešiel cez dvor a vytlačil vchodové dvere na obývanej časti.

Pri prehľadávaní izieb ho prekvapil majiteľ domu. Páchateľ sa rozbehol a starčeka sotil. Dôchodca spadol a zostal nehybne ležať. Zlodej ešte prezrel skrine, dokonca prehľadal aj nehybného pána a z vrecka nohavíc mu ukradol 50 eur a kľúče.

Mária vyšetrovateľ obvinil z lúpeže a porušovania domovej slobody. Poputoval rovno do väzenia za predchádzajúcu trestnú činnosť. V prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami sedem až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu