Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Martinčan rozdával rany päsťou: Za napadnutie dôchodcov mu hrozia tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

MARTIN – Až trojročný trest odňatia slobody hrozí 28-ročnému Martinčanovi za fyzické napadnutie troch dôchodcov na verejných priestranstvách v Martine. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Martinčan podľa nej 4. októbra  v ranných hodinách bezdôvodne napadol na chodníku v blízkosti predajne potravín 78-ročného dôchodcu a udrel ho päsťou do tváre. „Dôchodca však zachoval duchaprítomnosť a vytiahol slzotvorný sprej, ktorý nastriekal útočníkovi do očí. Ten si na dôchodcu počkal a keď sa vracal z nákupu, udrel ho do tváre ešte raz a z miesta ušiel. Ešte v ten istý deň o pár minút neskôr na chodníku Východnej ulice v Martine napadol 70-ročnú ženu. Dôchodkyňu tiež udrel päsťou do tváre, následkom čoho spadla na zem a utrpela zranenia s bližšie neurčenou dobou liečenia,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že 8. októbra dopoludnia na chodníku na Hurbanovej ulici v Martine fyzicky zaútočil 28-ročný muž na 65-ročnú ženu. „Útoku namierenému do tváre sa stačila vyhnúť, preto ju nezasiahol. Poverený príslušník PZ Martinčana obvinil z prečinu výtržníctva. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až tri roky. Stíhaný je na slobode,“ dodala Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu