Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žiar sa bude lúčiť so zavraždeným poslancom: Ešte stále nepotvrdili jeho totožnosť!

Na mieste výbuchu Rakovskému zapaľovali sviečky Zobraziť galériu (3)
Na mieste výbuchu Rakovskému zapaľovali sviečky (Zdroj: ziar.sk, tvziar.tv)

ŽIAR NAD HRONOM - Hoci polícia dodnes oficiálne nepotvrdila, že v Passate, ktorý minulý týždeň vybuchol v Žiari nad Hronom, sedel mestský poslanec Marek Rakovský, príbuzní sa s ním už dnes naposledy rozlúčia. Pohreb sa bude konať krátko popoludní na miestnom cintoríne.

S mladým poslancom sa okrem rodiny a príbuzných, budú dnes lúčiť aj kolegovia zo zastupiteľstva, ktorí na jeho počesť vytvorili na prízemí mestského úradu pietne miesto, kde môžu obyvatelia písomne vyjadriť smútočné kondolencie. V meste sú hroznou smrťou mladého poslanca a advokáta zdrvení.  "Poznali sme ho ako veselého a priateľského človeka. Ako poslanec pôsobil v MsZ od roku 2010 a počas tohto obdobia si poctivo vykonával prácu zastupiteľa obyvateľov obvodu IBV a Šášovské Podhradie. Česť jeho pamiatke," stojí na webovej stránke mesta.

Na ceste, kde v utorok došlo k výbuchu, obyvatelia už v deň tragédie nosili sviečky, aby si uctili pamiatku obete, píše portál tvziar.tv. Aj keď totožnosť obhoreného tela nebola známa, všetko nasvedčovala tomu, že v Passate sedel Rakovský a najbližší sa s ním už v duchu lúčili. Identitu tela polícia nepotvrdila dodnes. "Na výsledky DNA zatiaľ čakáme," povedala nám hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Posledná rozlúčka s poslancom sa bude konať dnes o 14:30 na cintoríne v Žiari nad Hronom.

Žiar sa bude lúčiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ziar.sk, tvziar.tv)

Rakovského Passat v utorok (2. júl) krátko pred 9:00 na ulici M. R. Štefánika pohltili plamene po tom, čo explodovala pravdepodobne výbušnina nastražená pod sedadlom vodiča. Podľa svedkov z miesta auto najprv nadhodilo, vyšľahli z neho plamene, prešlo ešte asi 50 metrov a zastavilo na trávniku v tesnej blízkosti základnej školy. Po výbuchu v sedadle ostala diera a trosky auta boli rozmetané po ulici až 10 metrov od miesta. Na miesto okamžite vyrazili hasiči, no mužovi v aute už nebolo pomoci. "Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," povedal hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. Totožnosť potvrdí až analýza DNA.

Žiar sa bude lúčiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

V súvislosti s úkladnou vraždou sa objavilo hneď niekoľko špekulácií. Jedna z nich vychádzala z informácií miestnych, ktorí tvrdia, že Rakovský požičiaval auto kamarátovi s podivnou povesťou. Bomba pod sedadlom tak mohla byť adresovaná jemu. Ďalšie domnienky hovoria o súvislosti s advokátskou činnosťou či vybavovaním účtov kvôli pozemkom pod nelegálnymi chatrčami v osade Pod Kortínou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu