Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poľský pašerák liehu havaroval: Polícia mu zabavila tovar za 15-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SMIŽANY - Košickí colníci zaistili vďaka policajnej naháňačke nelegálny lieh. Ako informovala Natália Zadubanová z Colného úradu Košice, vodič motorového vozidla Volkswagen Sharan s poľskou štátnou poznávacou značkou havaroval dnes pri obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves.

„Pri nehode bol zistený náklad vozidla – neznáma tekutina, pri ktorej bolo podozrenie, že by mohlo ísť o lieh alebo minerálny olej,“ dodala Zadubanová.

Vo vozidle našli 46 dvadsaťpäťlitrových bandasiek, o ktorých poľský vodič tvrdil, že je v nich riedidlo. Zápach neznámej tekutiny však naznačoval, že by sa v bandaskách mohol nachádzať lieh. Prvé skúšobné meranie potvrdilo 91 percent objemovej koncentrácie danej tekutiny. Či sa v bandaskách skutočne nachádzal lieh definitívne určí až Colné laboratórium colnej sekcie Finančnej správy SR.

„Pokiaľ by sa preukázalo, že ide o lieh, predbežné výpočty určili jeho hodnotu na 14.749 eur a únik na spotrebnej dani by predstavoval približne 11.000 eur,“ prízvukovala Zadubanová.

Vodič vozidla utrpel pri nehode ľahšie zranenie a v sprievode príslušníka Policajného zboru SR ho ošetrili v nemocnici. Vypočúvať ho budú na Dopravnom inšpektoráte v Spišskej Novej Vsi a následne ho zaistia colné orgány, aby podal vysvetlenie a urobil všetky úkony potrebné pri daňovom dozore.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu