Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Popradčana nachytali na hruškách: Za predaj pervitínu mu hrozí až 15 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PZ)

POPRAD - Popradskí kriminalisti spolu s policajtmi prešovského pohotovostného útvaru zadržali Popradčana (31), ktorý je podozrivý z kupovania, prechovávania a predávania psychotropného pervitínu. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, pri zadržaní mal pri sebe dve plastové vrecká so svetložltou kryštalickou látkou a dve striekačky.

Popradčana zadržali v piatok 29. marca na diaľnici D1 pri obci Štrba. Zadržaný muž mal podľa obvinenia od inej osoby kupovať pervitín asi od roku 2011. Pri piatkovej akcii policajti u neho našli a zaistili dve plastové vrecká, ktoré obsahovali svetložltú kryštalickú látku. Pri sebe mal tiež dve striekačky, kde v jednej bola neznáma kryštalická látka. Podľa predbežného znaleckého skúmania bol vo vreckách metamfetamín. Z jedného by bolo možné pripraviť od 96 do 384 jednorazových dávok drogy a z druhého od 126 do 502 jednorazových dávok drogy, informuje Džobanik.

Policajti predviedli Popradčana na policajné oddelenie, kde ho polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň polícia spracovala podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu