Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajtom sa akcia podarila: Zabavili vyše 3-tisíc dávok metamfetamínu

Namiesto náradia polícia objavila veľké množstvo drog Zobraziť galériu (10)
Namiesto náradia polícia objavila veľké množstvo drog (Zdroj: PZ)

TRNAVA - Špecializované útvary Prezídia PZ v súčinnosti s trnavskou políciou vykonali v stredu (13.2.) akciu zameranú na odhalenie drogovej trestnej činnosti. Na základe operatívneho rozpracovania vykonali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Lynx comando (útvar osobitného určenia) a trnavskí policajní vyšetrovatelia tri domové prehliadky a prehliadky dvoch osobných áut.

Akcia začala krátko po 14.00h zastavením osobného auta BMW v blízkosti čerpacej stanice Zeleneč. Muž sediaci v aute sa v okamihu, ako bol zadržiavaný políciou, chcel zbaviť drog, ktoré zabalené v ponožke vyhodil von. Po prehliadke auta nasledovali domové prehliadky v meste Trnava na uliciach Čajkovského, Komenského a Vajanského. V rukách polície skončilo celkom 5 osôb, tri z nich sú zadržané a dve boli prepustené.

Policajný vyšetrovateľ obvinil muža (24) z Trnavy z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Podozrivý je z toho, že zadovážil takmer 200g metamfetamínu, ktoré predstavujú minimálne 3000 dávok drogy. Polovice materiálu sa pri zadržiavaní chcel zbaviť a druhá polovica bola nájdená v pivničných priestoroch patriacich k jeho bytu. Hodnota zaistených drog na čiernom trhu by predstavovala takmer 4000,-€.

Ďalej polícia počas akcie zaistila dve striekačky s kryštalickými látkami, dve vrecúška so sušenou rastlinou, sedem škatuliek s liečivami, digitálne váhy, rôzne predmety používané pri výrobe a distribúcii drog. Kriminalistickí technici zaistili viacero ďalších stôp, ktoré boli zaslané na vyhodnotenie na kriminalisticko expertízny ústav. Polícia v súčasnosti pokračuje vo vyšetrovaní a vykonáva ďalšie procesné úkony.

Na obvineného muža vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade uznania viny mu za takýto skutok spáchaný vo väčšom rozsahu hrozí odňatie slobody na desať až pätnásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu