Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vrah zo Šale poputuje z nemocnice rovno za mreže: Zdenovi (29) hrozí 20 rokov

Zdravotný stav vraha je stabilizovaný
Zdravotný stav vraha je stabilizovaný (Zdroj: TV MARKÍZA)

NOVÉ ZÁMKY - Zdravotný stav páchateľa sobotňajšej (24. 11) vraždy v Šali je stabilizovaný. Povedala to hovorkyňa novozámockej nemocnice Ľubica Juríková. Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru Šaľa obvinila Zdena Sz. (29) z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí až 20-ročný trest.

"Pacienta previezli so strelnými poraneniami ľavého stehna, operačný zákrok nebol potrebný," uviedla Juríková. Z nemocnice poputuje rovno za mreže. Podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby bol dnes doručený na Okresnú prokuratúru Trnava.

„V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.Motív konania 29-ročného Zdenka z Tešedíkova je naďalej predmetom vyšetrovania. Obvinený muž odmietol vypovedať.

Muž zaútočil na čínsku rodinu v Šali v sobotu 24. novembra. Vtrhol do bytu Číňanov a zviazal šnúrou 47-ročného otca s 21-ročným synom. Potom nožom zaútočil na syna a štyrikrát ho bodol do krku, hrude a nohy. Spôsobil mu tým zranenia, v dôsledku ktorých mladý muž po prevoze do nemocnice v Galante zomrel.

Jeho 43-ročná matka pri útoku vyskočila z okna, má poranenú nohu a chrbticu. Otcovi obete sa podarilo vymaniť z pút, na čo páchateľ vybehol z bytu. Otec napadnutého muža ho prenasledoval. Niekoľkokrát vystrelil z legálne držanej pištole do vzduchu a napokon páchateľovi prestrelil nohu. Zdravotný stav páchateľa je stabilizovaný. Podľa hovorkyne novozámockej nemocnice Ľubice Juríkovej utrpel pacient strelné poranenia ľavého stehna, operačný zákrok nebol potrebný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu